PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

U Srednjoj školi Brač ove godine upisano više gimnazijalaca i polaznika u obrazovanju hotelijersko-turistički tehničar. No, nije bilo interesa za upis u trogodišnji obrazovni program konobar

Srednja škola Brač u Supetru i u novoj školskoj 2020./2021. godini bilježi poseban interes za određene smjerove obrazovanja, prije svega četverogodišnje programe za koje prema podacima koje smo dobili vlada dobar interes.

U prvi razred Opće gimnazije upisano 15 učenika
I ove godine prema broju upisanih prednjači interes za Opću gimnaziju, koju je, prema podacima koje smo dobili iz te srednjoškolske ustanove, upisalo 15 učenika. Usporedbe radi, u protekloj školskoj godini Opću gimnaziju upisalo je 10 učenika, pa je to osjetno povećan broj upisanih polaznika.

Ove školske godine nije bilo interesa za upis u program konobar
Osim toga četverogodišnjega obrazovanja, supetarska Srednja škola polaznicima nudi i smjer Hotelijersko-turistički tehničar. I dok je prošle godine u to obrazovanje iz sektora Turizam i ugostiteljstvo bilo upisano 12 učenika, ove školske godine taj će obrazovni smjer pohađati novih 13 učenika. U trogodišnje obrazovanje za zanimanje automehaničara upisana su tek 2 učenika, a takav je upis bio i 2019./2020. godine. Prema podacima iz Srednje škole u Supetru, za zanimanje kuhara upisano je 6 učenika, isto toliko učenika upisano je i u obrazovanje za frizera. Nažalost, ove školske godine nije bilo interesa za upis u obrazovni program konobar, iako škola, pojasnili su iz tajništva, i dalje ima odobrenje Ministarstva obrazovanja za izvođenje toga programa.

Upis bolji u odnosu na proteklu školsku godinu
Kako nam je potvrđeno iz Srednje škole Brač, u novoj školskoj godini upisano je više učenika u odnosu na proteklu godinu kada se ukupno u toj školi obrazovalo 143 učenika. Iz godišnjega plana i programa rada u školskoj 2019./2020. godini, učenica je bilo 75, a učenika 68. Zanimljiv je i podatak kako je prošle školske godine bilo više upisanih učenika u odnosu na školsku 2018./2019. godinu, i to za njih petero. Opću gimnaziju prošle godine pohađalo je 56 učenika, obrazovanje Hotelijarsko-turistički komercijalist 44 učenika te je tako samo u ta dva četverogodišnja obrazovna programa bilo ukupno 100 učenika. U trogodišnje obrazovne programe bilo je upisano 43 učenika.

U Srednjoj školi Brač radi se prema modelu A
Od tri modela nastave koje je predložilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, supetarska Srednja škola na početku nove školske godine opredijelila se za model A koji označava odgojno-obrazovni rad i nastavu u školskoj ustanovi uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka. Iz Škole su napomenuli da se, ako dođe do promjene epidemiološke situacije, ustanova priprema i za treći model nastave, a to je ona koja se održava na daljinu.

I u novoj školskoj godini najveći interes u Srednjoj školi Brač u Supetru vladao je za smjer Opća gimnazija koju je upisalo 15 učenika, što je za 5 učenika više od upisanih protekle školske godine. U četverogodišnji smjer Hotelijersko-turistički tehničar iz sektora Turizam i ugostiteljstvo ove godine upisano je 13 učenika (foto: iz arhhive)

Podjelite:

You may also like...