Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

U srijedu generalni štrajk u školama; veliki odaziv zaposlenika u školama na Braču

Nastavlja se štrajk u školskim ustanovama. Prema riječima sindikalnih čelnika, istim intezitetom, i to prema cirkularnom modelu, a predvodnici školskih sindikata svakoga dana najavljuju točno u podne gdje će se štrajkati sljedećih dana.

Prema pisanjima medija, obje pregovaračke strane pokazale su vrlo velik interes za rješavanjem problema
Danas, 5. studenoga, završila je nova runda pregovora školskih sindikata i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon prethodno obavljenih pregovora između sindikalnih lidera i predstavnika Ministarstva rada. Kako danas izvješćuju mediji, konačno je odrađen jedan pravi pregovarački sastanak te su, prema medijskim pisanjima, obje strane pokazale vrlo velik interes za rješavanje problema. Sindikalni čelnici najavili su da je moguće pronaći rješenja te je izgledno da bi se od sljedećega tjedna svi zaposlenici u školama vratili obavljanju svojih poslova.

U školama na Braču vlada veliki odaziv zaposlenika u štrajku
No, generalni štrajk u svim školama u Hrvatskoj, kako je i najavljeno, održat će se sutra, 6. studenoga, a to znači i u školama na području otoka Brača u kojima, prema informacijama s kojima raspolažemo, vlada veliki odaziv u štrajku, i u osnovnim i srednjim školama. Osim toga, za sutra je najavljen veliki prosvjed učitelja na Markovu trgu u Zagrebu kojim će se vladajućima ukazati na status nositelja obrazovanja u društvu. U dosadašnjim štrajkaškim akcijama u bračkim školama sudjelovali su gotovo svi učitelji, stručni suradnici te administrativno i pomoćno osoblje, dok su ravnatelji zaduženi za organizaciju rada ustanove u vrijeme štrajka i za zbrinjavanje učenika koji dolaze u školu u dane kada je najavljen štrajk. Ravnatelji su u obvezi slijediti upute nadležnoga Ministarstva i osigurati da škole, unatoč štrajku, budu otvorene.

Osnovna škola Supetar, Selca i Pučišća već najavile sutrašnji štrajk
Osnovna škola Selca na mrežnim stranicama objavila je najavu štrajka koji će se održati sutra, 6. studenoga. — Prema odluci Sindikata hrvatskih učitelja i Sindikata Preporod, zaposlenici Osnovne škole Selca nastavljaju sa straškom u srijedu, 6. studenoga. Za sve učenike koji dođu u školu bit će organiziran primjeren oblik odgojno-obrazovnoga rada, stoji u obavijesti na službenoj stranici Škole. Obavijest sličnoga sadržaja nalazi se i na mrežnim stranicama Osnovnih škola u Supetru i Pučišćima, a od srednjoškolskih ustanova najavu o održavanju štrajka objavile su Srednja škola Brač u Supetru i Srednja škola Bol. — Kako trenutno ne raspolažemo s informacijom o broju nastavnika u štrajku, Škola će prema raspoloživom nastavnom osoblju organizirati rad po prilagođenom rasporedu, objavljeno je na portalu srednje škole u Bolu.

– U srijedu, 6. studenoga, nastavlja se štrajk učitelja u svim županijama Republike Hrvatske. Sve informacije bit će objavljene na stranici škole, stoji u poruci koja se nalazi na službenoj stranici Osnovne škole Supetar (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...