Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Učenici Klesarske škole sudjelovali u edukaciji koju provodi Odjel prevencije splitske policije

Kao sastavni dio projektnih aktivnosti Odjela prevencije Policijske uprave splitsko–dalmatinske već petu školsku godinu održava se edukacija u učeničkim domovima na području Splitsko–dalmatinske županije. Edukacija je tako prošlih dana održana u Učeničkom domu Klesarske škole u Pučišćima.

Edukacija u četiri tematske cjeline
Predavanje je održao policijski službenik Odjela prevencije, uz policijskoga službenika Policijske postaje Brač, a sudjelovalo je trideset učenika i dva nastavnika. — Edukacija je, kao i ranijih godina, provedena u četiri tematske cjeline koje su obuhvatile: prevenciju ovisnosti o alkoholu, u sklopu obilježavanja ‘Mjeseca borbe protiv ovisnosti’, samozaštitno ponašanje u prometu, sigurnost na internetu i društvenim mrežama i rizična ponašanja u lokalnoj sredini – u naselju Pučišća, priopćili su iz Policijske uprave splitsko–dalmatinske.

Koji čimbenici mogu dovesti do asocijalnoga ponašanja mladih?
Edukacijom se, pojasnili su iz policije, željelo skrenuti pozornost učenicima, a tako i nastavnicima, na različite čimbenike koji mogu dovesti do asocijalnoga ponašanja mladih prilikom samostalnoga života u novoj sredini.

edukaciju su proveli policijski službenici iz Odjela za prevenciju Policijske uprave splitsko-dalmatinske (izvor: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...