Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Uručeni ugovori o stipendijama učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Supetra. Gradonačelnica Ivana Marković poručila: “Želimo postati ‘Grad sritne dice'”

Učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Supetra danas, 12. veljače, gradonačelnica Ivana Marković uručila je ugovore o stipendijama u gradskoj vijećnici u Supetru za školsku i akademsku 2019./2020. godinu. Time je okončan natječajni postupak kojim je desetero učenika ostvarilo pravo na stipendiju u iznosu od 693,00 kune, dok će petnaestero studenata biti stipendirano s iznosom od 1.156,00 kuna.

Postupak je provelo Povjerenstvo za stipendiranje
Odluci o stipendiranju, koju je potpisala gradonačelnica Marković, prethodio je postupak koji je provelo posebno Povjerenstvo za stipendiranje koje je 20. siječnja utvrdilo konačnu listu prioriteta kandidata koji su ispunili uvjet prosjeka uspjeha za dodjelu stipendije. Lista kandidata objavljena je na oglasnim pločama i službenoj internetskoj stranici grada Supetra.

Ivana Marković: Jedan smo od vodećih gradova po visini naknade za novorođene
— Najveću pozornost posvetili smo upravo našoj djeci i mladima putem cjelovitoga projekta “Sritna dica – sritan Grad” te smo se odlučili za stvaranje i provedbu jedne konkretne i zaokružene politike usmjerene na demografski rast i razvoj naše gradske i otočne zajednice. Programom pratimo djecu od trenutka njihova rođenja do prvoga zaposlenja ili odlaska na fakultet te smo u tim segmentima jedan od vodećih gradova po visini naknade za novorođene i sufinanciranju cijene vrtića te uopće nisam iznenađena da smo u top deset gradova po visini stipendija, poručila je supetarska gradonačelnica, ne skrivajući zadovoljstvo što je grad Supetar i ove godine mislio na srednjoškolce i studente, a stipendije će sigurno dobro doći kao pomoć grada Supetra za potrebe njihova obrazovanja. Tako je u ovoj godini iz proračunskih sredstava grada Supetra za stipendiranje učenika i studenata osigurano gotovo 300.000,00 kuna.

Ulažemo u brigu za djecu i mlade
Gradonačelnica Marković pojasnila je da se u upravljanju gradom Supetrom vodi posebno računa o racionalnom upravljanju proračunskim sredstvima: — Ja ne vozim službeno vozilo, racionalno upravljamo zapošljavanjem u upravi, ne trošimo pretjerana sredstva na reprezentacije i nepotrebne troškove, već svaki višak sredstava racionalnim upravljanjem proračunom ulažemo u brigu za djecu i mlade i različite druge socijalne projekte, istaknula je gradonačelnica Marković, poručivši: — Iz viška sredstava najveće mi je zadovoljstvo utrošiti na izgradnju novih dječjih igrališta, uređenje vrtića, nabavku knjiga ili nagrađivanje uspješne djece i studenata te s tim mjerama zaista želimo postati “Grad sritne dice”.

Grad Supetar darovao novčani dar i roditeljima učenika prvih razreda Srednje škole u Supetru
Treba podsjetiti da je gradonačelnica Marković u sklopu projekta “Sritna dica – sritan Grad” sredinom prosinca prošle godine posjetila Srednju školu Brač u Supetri i tom prilikom uručila roditeljima učenika prvih razreda te škole novčani dar od 1.000,00 kuna i prigodne darove grada Supetra.

gradonačelnica Supetra Ivana Marković uručila je danas, 12. veljače, u vijećenici grada Supetra ugovore o stipendijama učenicima srednjih škola i studentima s područja grada Supetra za školsku i akademsku 2019./2020. godinu

Podjelite:

You may also like...