Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Županijski pročelnik za prosvjetu Tomislav Đonlić obišao radove na dogradnji Klesarske škole u Pučišćima; radove s gotovo milijun kuna sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a ostalo Splitsko-dalmatinska županija

U pratnji načelnika Pučišća Marina Kaštelana županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić i Zdravko Lučić, stručni suradnik za graditeljstvo, obišli su u utorak, 26. studenoga, gradilište druge faze dogradnje Klesarske škole u Pučišćima. Obilasku radova nazočila je i ravnateljica te bračke škole Tamara Plastić.

Realizirano je manje od trećine ukupno ugovorenih radova
U tijeku obilaska zaključeno je da je potrebno ubrzati dinamiku radova jer je realizirano manje od trećine ukupno ugovorenih radova u vrijednosti od 3.599.531,71 kuna. — Kašnjenje se može dijelom pripisati lošim vremenskim prilikama, ali dio odgovornosti snosi i izvođač Polinom d.o.o. iz Splita, rekao je pučiški načelnik. Radove na dogradnji Klesarske škole u Pučišćima sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU s 950.000,00 kuna, a ostatak Splitsko-dalmatinska županija. Radi se o vanjskim radovima na kamenoj fasadi, uređenju krovišta i dijelu instalacija.

Radove na dogradnji Klesarske škole u Pučišćima sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU s 950.000,00 kuna, a ostatak Splitsko-dalmatinska županija. Radi se o vanjskim radovima na kamenoj fasadi, uređenju krovišta i dijelu instalacija (izvor: FB Marino Kaštelan – načelnik općine Pučišća)

Pročelnik za prosvjetu obišao i Dječji vrtić u Pučišćima
Pročelnik Đonlić obišao je zatim Dječji vrtić u Pučišćima gdje radove na sanaciji i adaptaciji te ustanove sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Županija je odobrila 20.000 kuna za nabavu novih igrala u dvorištu.

Iz Klesarske škole najavili realizaciju Više klesarske škole
Iz Klesarske škole su istaknuli važnost dogradnje škole. — U novim prostorima predviđeni su izgradnja i opremanje praktikuma za strojnu obradu kamena sa četiri karakteristična stroja, praktikum za montažu i modeliranje, tehničke crtaonice povezane on–line sa strojevima, praktikuma za petrografiju te knjižnice s čitaonicom, istaknuto je na mrežnim stranicama Klesarske škole, na kojoj je i najavljena realizacija više klesarske škole kojom bi se, kako ističu, “zaokružila vertikala u klesarskome zanatu”.

pročelnik za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Splitsko-dalmatinskoj županiji Tomislav Đonlić i stručni suradnik za graditeljstvo Zdravko Lučić obišli su u utorak, 26. studenoga, radove na dogradnji Srednje klesarske škole u Pučišćima (izvor: Facebook Marino Kaštelan – načelnik općine Pučišća)

Podjelite:

You may also like...