Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

“Zalagat ću se za ravnomjeran razvoj naših otoka, bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu”

U punom jeku predizborne kampanje, uoči parlamentarnih izbora koji će se održati 5. srpnja, a kojim će hrvatski građani izabrati novi, 10. saziv hrvatskoga Sabora od neovisnosti Hrvatske, BRAČ danas predstavlja Danicu Baričević iz Supetra, kandidatkinju HDZ-a u X. izbornoj jedinici. Otvorena, susretljiva, životnoga mota “Radom i čistim obrazom kroz život”, Baričević se odlučila po drugi put okušati na nacionalnoj razini, uvjerena kako svoja znanja, vještine, iskustvo može ponuditi i u hrvatskom Parlamentu.

Djeluje na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini
S bogatim poduzetničkim životom, prvenstveno kroz višegodišnji rad s obrtnicima i ostalim poduzetnicima, zatim različitim djelovanjem za opće dobro na lokalnoj, županijskoj i nacionalnoj razini, Baričević osim toga posjeduje i političko iskustvo. Dovoljno je istaknuti da je predsjednica HDZ-a grada Supetra, zatim vijećnica u Gradskom vijeću grada Supetra, vijećnica u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, često izaslanica župana splitsko-dalmatinskoga Blaženka Bobana, zatim predsjednica Udruženja obrtnika Brač, predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Splitsko-dalmatinske županije. Na nekima od tih funkcija volontira od početaka te daje sebe u razvoj ne samo otoka nego i županije. U njezinu srcu posebno su “Brački pupoljci”, Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju zbog kojih je, kako kaže, pokrenula prvi humanitarni koncert na Braču.

HDZ ukazao povjerenje Baričević
Kroz godine i godine rada Baričević je stekla iskustvo kojim će na parlamentarnim izborima zastupati interese stranke koja joj je ukazala povjerenje.

Biti političar koji čini maksimum za građane

Koji je Vaš glavni motiv za ulazak u kandidaturu za sabor?

Nakon 15 godina aktivnoga bavljenja politikom čast mi je što sam po drugi put izabrana kao kandidatkinja na listi HDZ-a za X. izbornu jedinicu. To je velika čast i odgovornost i prvenstveno tu kandidaturu gledam kao nagradu za svoj dosadašnji politički rad. U politici ne postoje mladi i stari političari, niti muški i ženski političari. U politici je jedino bitno imati rezultate i biti političar koji čini svoj maksimum za građane koji su ga birali.

Branit ću interese moga Brača i Dalmacije

Koji su najvažniji projekti za koje ćete se zalagati ako prođete u sabor?

Kao gradska i županijska vijećnica svjesna sam da mnogi razvojni projekti moraju imati potporu nacionalne politike definiranu kroz rad nadležnih ministarstava. Kao zastupnica u Hrvatskom saboru zalagat ću se za ravnomjeran razvoj naših otoka, bolju komunalnu i prometnu infrastrukturu, borbu protiv svih vrsta nasilja, posebno obiteljskoga nasilja. U sabornicu ću donijeti isti žar i borbenost za sve one koji se boje, koji šute, trpe i strepe. Kao Bračanka navikla sam na udare bure i juga te ću i nadalje hrabro i bez straha, u Hrvatskom saboru, istupati i braniti interese moga Brača i Dalmacije.

SDP nije napravio ništa po pitanju preustroja lokalne samouprave

Što mislite o preustroju lokalne samouprave (inicijativi oporbe za ukidanje određenih općina i županija)?

Zalažem se za učinkovitu i brzu lokalnu samoupravu i državnu upravu. Ne bih generalizirala jer efikasnost pojedinih jedinica samouprave ponekad nije proporcionalna njenoj veličini. Dobrom organizacijom rada i podjele poslova može se od postojećih “tromih” općina, gradova i županija napraviti vrlo efikasan administrativni aparat koji će u potpunosti biti na usluzi naših građana. Oporba uvijek kritizira, što je u konačnici i njena zadaća, ali nažalost imali smo prilike vidjeti i SDP i druge političke opcije kad su bili na vlasti nisu napravili ništa po pitanju preustroja lokalne samouprave, tako da njihove inicijative ove vrste gledam samo kao pusta predizborna obećanja.

Hrvatska nema vremena za eksperimente “igranja visoke politike”

Jesu li ovo u konačnici izbori između Plenkovića i Bernardića za premijera?

Ovo su izbori u kojima hrvatski narod mora odlučiti između stabilne i sigurne politike premijera Andreja Plenkovića ili pustih, nerealnih obećanja Davora Bernardića. Vrlo je neozbiljno u trenutcima pandemije Covid-19, dok se Vlada bori za očuvanje radnih mjesta, spas gospodarstva i zaštitu zdravlja hrvatskih građana, kritizirati aktualnu politiku, kao što to čini oporba. Hrvatska nema više vremena, a niti gospodarske snage za eksperimente “igranja visoke politike”. Hrvatskoj treba Vlada koja će nastaviti pozitivan gospodarski trend, čuvati radna mjesta, redovito isplaćivati mirovine, voditi odgovornu fiskalnu politiku i raditi na ravnomjernom razvoju svih krajeva Hrvatske. Mislim da je izbor, kada se sve sagleda u cjelini, vrlo jednostavan – HDZ i Andrej Plenković. Za našu djecu, za buduće generacije Hrvatska treba biti stabilna i sigurna.

U sabornicu ću donijeti isti žar i borbenost za sve one koji se boje, koji šute, trpe i strepe. Kao Bračanka navikla sam na udare bure i juga te ću i nadalje hrabro i bez straha, u Hrvatskom saboru, istupati i braniti interese moga Brača i Dalmacije

Podjelite:

You may also like...