Croatia Bol Open ulazi u uzbudljivu završnicu

Talijanka Jasmina Paolini u četvrtfinalu sa 6:1, 6:1 bila je bolja od Slovakinje Kristine Kučove, dok je Ruskinja Ana Blinkova sa 6:4, 4:6, 7:5 svladala Austrijanku Barbaru Haas.

Paolini i Blinkova do sada su igrale dva puta i oba put bolja je bila Blinkova (2020. Australian Open: Paolini – Blinkova 5:7, 4:6, 2017. Manchester: Paolini – Blinkova 0:6, 2:6).

Blinkova 77. igračica svijeta
Blinkova je rođena u Moskvi, Ima 22 godine i trenutno je 77. igračica svijeta. Odlična je šahistica, igrala ga je u tinejdžerskim danima jednako dobro kao i tenis, ali se koncentrirala na koncu na “bijeli sport”. Paolini pak plijeni egzotičnim izgledom, otac joj je Talijan, dok je majka pola Poljakinja, a pola porijeklom iz Gane. U Bolu je plijenila i jako dobrim igrama na terenu, sada ostaje vidjeti hoće li joj u dvobojima protiv Blinkove treća biti sreća.

Nizozemka slavila protiv Amerikanke
Druga nositeljica, Nizozemka Arantxa Rus bila je na rubu ispadanja protiv mlade Amerikanke Claire Liu, prve juniorke svijeta 2017. kada je osvojila juniorski Wimbledon. Ta cura igrala je i finale juniorskoga Roland Garrosa, ali Rus joj se uspjela othrvati u četvrtfinalu. Imala je Amerikanka set i 5:4, no iskustvo i strpljenje 30-godišnje Nizozemke na koncu je donijelo njoj prolaz među četiri rezultatom 1:6, 7:5, 6:4.

Nizozemka Rus i Rumunjka Bara u polufinalu turnira
— Bilo je jako teško, ali na koncu sam uspjela smoći snage za preokret, kazala nam je ushićena Rus. Na rubu je bila i Irina Bara, ali strpljiva i borbena Rumunjka pobijedila je Martinu Trevisan 2:6, 7:5, 6:0. Bara je protiv Tene Lukas u drugomu kolu WTA turnira u Bolu igrala gotovo savršeno. Odlična je u defanzivi i kontranapadima. Kada je u elementu može loptu držati u igri koliko poželi, takve igrače od milja zovu “zid”. Ali ima i širinu igre, odlične “dropove”… Nije razaračica, već strpljenjem i raznovrsnošću dolazi do rezultata, kada je njezin dan.

Rus i Bara igrale su u karijeri samo jednom, ove godine u Bogoti i pobijedila je Rus.

Nizozemka Arantxa Rus bila je na rubu ispadanja protiv mlade Amerikanke Claire Liu. Iskustvo i strpljenje 30-godišnje Nizozemke na koncu je donijelo njoj prolaz među četiri rezultatom 1:6, 7:5, 6:4 (foto: Vladimir Dugandžić)

Podjelite:

You may also like...