Dr. Nađanu Šeriću ponovno ukazano povjerenje

Na Skupštini NK “Jadran” iz Supetra dr. Nađan Šerić jednoglasno je dobio povjerenje skupštinara da i sljedeće četiri godine vodi supetarski nogometni klub.

Dr. Šerić i protekle četiri godine bio je na čelu izvršnoga odbora. Naime, NK “Jadran” iz bračke metropole prema statutu nema direktora, a dr. Šerić funkciju predsjednika izvršnoga odbora obavljat će časno.

Izabrani Izvršni i Nadzorni odbor
U izvršni odbor na sjednici Skupštine toga kluba izabrani su: Mate Mladina, Ivan Poklepović, Tonči Zlatar, Goran Tenzera, Frane Cvitanić, Nikola Marinelić, Vicko Jakšić i Paul Matas. U Nadzorni odbor kluba imenovani su: Petar Petranić, Ivica Šolić i Toni Madineo.

U protekle četiri godine klub iz proračuna dobio milijun kuna
Iz NK “Jadran” zahvalili su supetarskoj gradonačelnici Ivana Marković koja je, kako su objavili na Facebooku, javno priznala da je “Izvršni odbor NK ‘Jadran’ Supetar najuspješniji u posljednjih tko zna koliko godina”. Istaknuli su da je nogometni klub u četiri godine primio ukupno 1.089.684 kuna, i to 999.684 kuna iz gradskoga proračuna te 90.000 kuna iz ostalih izvora. — Vratili smo gotovo 400.000 kuna dugovanja i u opremanje kluba uložili preko 100.000 kuna, poručili su iz NK “Jadran”. Podsjetili su da je klubu četiri godine prije iz Proračuna Grada Supetra isplaćeno 1.610.316,00 kuna, a što je – dodali su – 520.632 kuna više.

Prošle godine klubu samo 85.000 kuna iz Grada
Zbog poteškoća u financijskomu poslovanju, seniorska momčad NK “Jadran” bila je primorana odustati od natjecanja u Drugoj županijskoj ligi. Korona kriza učinila je svoje, pa je i Grad Supetar prošle godine znatno smanjio izdvajanja za taj nogometni klub. Prema podacima koje smo dobili iz Grada Supetra, NK “Jadran” prošle godine dobio je 85.500 kuna, dok je donacija klubu u predpandemijskoj godini iznosila 390.000 kuna. — Za 2021. godinu s NK “Jadran” potpisan je ugovor na 200.000 kuna. Do sada su zahtjevom potraživali iznos od 138.184,20 kuna koji je isplaćen u cijelosti. Tražili su i dodatna sredstva za ovrhu na nekih 40.000 kuna, ističe gradonačelnica Ivana Marković. Dodaje i kako će u rebalansu gradskoga proračuna biti predviđeno dodatnih 65.000 kuna.

Gradonačelnica se pozvala na odnos Grada Trogira prema sportskom klubu
Gradonačelnica Marković osvrnula se pri tom i na odnos Grada Trogira prema tamošnjemu sportskom klubu. — Ove godine Grad je financirao klub s 220.000 kuna, dok je proračun kluba oko 500.000 kuna. Sredstva od 220.000 kuna klub troši na natjecanja (kotizacije, suci i nešto na opremu), dok sami financiraju plaće 12 trenera plus jedan tajnik. Grad održava teren putem Ustanove za sportske terene. Imaju zaposlenoga domara i spremačicu. Grad plaća struju oko 1.500 kuna mjesečno i 50.000 kuna održavanje terena firmi “Jadro”, pojašnjava gradonačelnica kako Grad Trogir postupa prema svomu klubu.

Ivana Marković: Poteškoće u poslovanju kluba nisu krivica grada Supetra
Ističe da Grad Supetar podržava rad svih udruga na području Grada i da se u svakomu proračunu za tu namjenu izdvajaju pozamašna sredstva. — Radi korona krize i činjenice da smo se i ove godine odrekli dijela prihoda od poduzetnika i obrtnika i smanjenje prihoda, izdvajanja za udruge morali smo smanjiti jer veći dio godine isti nisu bili u mogućnosti niti djelovati. Za NK “Jadran” sve ove godine, izdvajaju se najveća sredstva, od 70 do 80 posto sredstava za udruge, te je Grad Supetar u dva navrata plaćao i različite dodatne troškove radi nalaza inspekcija ili ovrha, a sve u cilju da se osigura opstojnost kluba. Svjesni smo da je klub imao poteškoća u poslovanju radi neadekvatnoga vodstva, ali to nije krivica grada Supetra te podržavamo nastojanja da se klub izvede na pravi put te ćemo uvijek biti partner, poručila je Marković.

Sredstva će se raspoređivati kroz zajednicu sportskih udruga
Pozdravila je rad trenutne uprave kluba na podizanju standarda, ali i naglasila da će Grad Supetar zahtijevati pravdanje svih sredstva dobivenih putem natječaja, i to adekvatnom dokumentacijom iz koje će biti vidljivi prihvatljivi troškovi. — Grad Supetar poslao je dopis svim sportskim udrugama da osposobe funkcioniranje zajednice sportova jer sljedeće godine sredstva nećemo raspoređivati na dosadašnji način već isključivo kroz zajednicu sportskih udruga. Grad Supetar nabavit će odgovarajući program za evidenciju svih udruga, članova, članarine te svih troškova koja idu prema gradu, a na osnovu kojih će se pravdati troškovi te će se sve udruge koje žele financiranje iz gradskoga proračuna morati uključiti u isto, poručila je supetarska gradonačelnica.

Dodala je i kako Grad Supetar smatra da se udruge ne mogu financirati isključivo sredstvima Grada, već bi se trebale okrenuti i drugim izvorima financiranja, i to sudjelovanjem na natječajima. Marković ističe da će Grad Supetar biti na raspolaganju udrugama u pripremi potrebne dokumentacije.

izvor: NK Jadran Supetar

Podjelite:

You may also like...