PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Drugoga dana teniskoga turnira u Bolu izgubile hrvatske tenisačice Jana Fett, Lea Bošković i Tena Lukas

Drugoga dana WTA teniskoga turnira u Bolu koji se od 4. do 9. lipnja igra u Bluesun teniskom centru, danas, 5. lipnja, nastupile su tri naše natjecateljice. Za sve naše igračice danas nije bio sretan dan. Hrvatica Jana Fett (WTA – 318.), koja je na turnir došla uz pozivnicu organizatora, zaustavljena je već u 1. kolu WTA turnira Croatia Bol Open, izgubivši rano poslijepodne 2:0 u setovima (6–2, 6–2) protiv švicarske tenisačice Stefaniel Voegele, koja ja WTA ljestvici drži 96. mjesto. Poslije nastupa je izjavila: — Nisam baš zadovoljna s igrom. Protivnica je dosta dobro igrala. Previše sam griješila, nisam se baš najbolje osjećala na terenu. Nadam se da će biti bolje u parovima.

I naša Lea Bošković (WTA – 462.) izgubila je u današnjemu meču protiv Nijemice Anne Lene Friedsam (WTA – 380.) sa 2:0 u setovima, i to rezultatom 6–4 , 6–4. Prošlogodišnja polufinalistica WTA turnira u Bolu, naša Tena Lukas (WTA – 286.) u meču dana u večernjem terminu svladana je u 1. kolu od Nijemice Laure Siegmund (WTA – 95.) sa 2–6, 2–6. Nijemica Siegmund u sljedećem kolu igrat će protiv Terene Mrdeže. U poslijepodnevnim satima prva nositeljica Slovenka Tamara Zidanšek igrala je na glavnome Bluesun teniskom terenu s Luksemburžankom Mandy Minellom, pobjednicom prvoga izdanja Croatia Bol Opena 2016, svladavši je sa 7–5, 6–2.

prva nositeljica Slovenka Tamara Zidanšek igrala je danas, 5. lipnja, na glavnome Bluesun teniskom terenu s Luksemburžankom Mandy Minellom, pobjednicom prvoga izdanja Croatia Bol Opena 2016, (foto: J. Bašić)

prva nositeljica Slovenka Tamara Zidanšek igrala je danas, 5. lipnja, na glavnome Bluesun teniskom terenu s Luksemburžankom Mandy Minellom, pobjednicom prvoga izdanja Croatia Bol Opena 2016, (foto: J. Bašić)

Prvoga dana WTA Croatia Bol Opena, u utorak 4. lipnja, nastupile su 24 tenisačice, odigrano je 11 mečeva na 3 teniska terena. Sve tri dosadašnje pobjednice WTA turnira u Bolu, Mandy Minella, Aleksandra Krunić i Tamara Zidanšek nastupaju i ove godine na bolskim teniskim terenima. Sve nositeljice koje su nastupile prvoga dana “preživjele” su prvi krug natjecanja, a većih iznenađenja nije bilo. Četvrta nositeljica Slovakinja Schmiedlová (WTA – 90.) prošla je Nizozemku Schoofs (WT – 161.) sa 6–1, 6–1. Šesta nositeljica mlađahna 21–godišnja Švicarka Teichmann (WTA – 93.) sa 6–2 i 6–1 svladala je sedam godina stariju iskusnu Rumunjsku Begu (WTA – 116.), a sedma nositeljica Bacsinszky iz Švicarske (WTA – 94.) bila je sigurna protiv Tatishvili s 2:0 u setovima, odnosno 6–2, 6–2.

Ne tako laki zadatak kao ostale vodeće djevojke imala je druga nositeljica Sorribes Tormo (WTA – 75.) protiv 23–godišnje Brazilke Beatriz Haddad Maiaje (WTA – 124.) koja je pružila dobar otpor, ali na kraju je ipak izgubila sa 6–3, 6–4. Od turnira se već oprostila i igračica koja je nastupila uz pozivnicu, mlada 17-godišnja Mihaela Đaković iz Srbije. U meču s Rumunjkom Anom Bogdan izgubila je sa 6–1, 6–3, ali s obzirom na razliku u rangu na WTA ljestvici (Đaković – 687. vs. Bogdan – 123.), ovo je mladoj Srpkinji zasigurno bilo vrlo vrijedno iskustvo, a pred njom je svijetla budućnost. Odmah ćemo dodati da je Đaković u paru s hrvatskom tenisačicom, 19–godišnjom Leom Bošnjak, igrala protiv srpsko–slovenskoga para Danilović–Zidanšek, a rezultat je bio 0–6, 0–6 za bolje rangirani par WTA ljestvice, Danilović–Zidanšek.

Domaća publika prvoga dana turnira mogla je uživati u mečevima još dviju predstavnica. Na njihovu žalost, Tena Lukas u paru sa Slovenkom Dalilom Jakupović izgubila je u 1. kolu od belgijsko–nizozemskoga para Bonaventura – Bibiane Schoofs (6–4, 7–5). U meču dana Hrvatica Tereza Mrdeža (WTA – 199.) ekspresno je, za 51 minutu, svladala Čehinju Denisu Allertovu (WTA – 346.) sa 6–1, 6–0.

prva nositeljica Slovenka Tamara Zidanšek na središnjem teniskom terenu u Bolu (foto: J. Bašić)

prva nositeljica Slovenka Tamara Zidanšek na WTA turniru u Bolu igrala je danas, 5. lipnja, na središnjem teniskom terenu (foto: J. Bašić)

Luksemburžanka Mandy Minella poražena je u 1. kolu protiv Slovenke Tamare Zidanšek (foto: J. Bašić)

nekadašnja bolska pobjednica Luksemburžanka Mandy Minella poražena je u 1. kolu protiv Slovenke Tamare Zidanšek (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...