Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Gotovo 260 natjecatelja iz 15 zemalja sudjelovalo na Otvorenom prvenstvu Brača u orijentacijskom trčanju

Proglašenjem pobjednika i dodjelom medalja na Malom mostu u Postirima završeno je danas, 8. listopada, Otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskome trčanju, koje se održavalo od 5. do 8. listopada u organizaciji Orijentacijskoga kluba Maksimir, i u suradnji s Turističkom zajednicom općine Postira.

Gotovo 260 natjecatelja iz 39 klubova i 15 zemalja bili su sudionici orijentacijskoga trčanja
Ovogodišnje, drugo po redu, Otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskom trčanju okupilo je gotovo 260 natjecatelja iz 39 klubova i 15 zemalja, a sudionici su se natjecali u 22 kategorije, a sve je završilo sprint utrkom u Postirima. – Ove godine imamo znatno veći odaziv natjecatelja nego na prošlogodišnjem, prvom Otvorenom prvenstvu Brača u orijentacijskom trčanju. Prošle godine sudjelovalo je 170 natjecatelja, pojasnio je glavni organizator Tomislav Kaniški iz Orijentacijskoga kluba Maksimir, istaknuvši da su ove godine sudjelovali natjecatelji iz 13 zemalja, a u posljednji trenutak prijavljenim ekipama pridružili su se i natjecateljica iz Italije i natjecatelj iz Nizozemske.

medalje napravljene od bračkoga kamena podijeljene su danas, 8. listopada, na Malom mostu u Postirima (foto: J. Bašić)

medalje, napravljene od bračkoga kamena, podijeljene su danas, 8. listopada, najboljim natjecateljima otvorenoga prvenstva Brača u orijentacijskom trčanju koje je održano od 5. do 8. listopada na otoku Braču (foto: J. Bašić)

Prvoga dana održano prvenstvo Hrvatske na srednje staze
Prema riječima Kaniškoga, poslije Hrvata, brojčano su bili najbrojniji natjecatelji iz Austrije i Norveške, a sudjelovali su i natjecatelji iz Bjelorusije, Češke, Mađarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Izraela, Slovenije, Njemačke i Švicarske. Prvoga dana održano je prvenstvo Hrvatske na srednje staze, poručili su organizatori, naglasivši kako je orijentacijsko trčanje smišljeno kretanju po terenu koje ima za cilj orijentirati se uz pomoć karte i kompasa te pronaći u što kraćemu vremenu kontrolne točke ucrtane na karti.

na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Brača u orijentacijskom trčanju sudjelovalo je 258 natjecatelja iz 39 klubova i 15 zemalja (foto: J. Bašić)

na ovogodišnjem otvorenom prvenstvu Brača u orijentacijskom trčanju, održanomu od 5. do 8. listopada, sudjelovalo je 258 natjecatelja iz 39 klubova i 15 zemalja (foto: J. Bašić)

U kategoriji početnici najbolji uspjeh ostvarila Hrvatica, a najbolje vrijeme u kategoriji W65 Austrijanka
Tako je u kategoriji početnici iz Orijentacijskoga kluba Bjelovar najbolji rezultat s vremenom 109:45 ostvarila Gloria Šantić. U kategoriji M12 najbolji rezultat s 73:03 ostvario je Nils Okle iz Švicarske, a u kategoriji M14 Juraj Vukelić iz Orijentacijskoga kluba Maksimir. U kategoriji M20 najbolje vrijeme imao je Jan Gobec 165:02 iz Orijentacijskoga kluba Vihor. Norvežanin Storhov Oskar Spets polučio je najbolji uspjeh u kategoriji M21A s vremenom 146:02, dok je s vremenom 121:18 Ivor Jelić iz Hrvatske ostvario najbolji uspjeh u kategoriji M21B.
Petar Delić iz Orijentacijskoga kluba Maksimir bio je najbolji u kategoriji M35, dok je u kategoriji M45 najbolje vrijeme ostvario njemački natjecatelj Nils Schmiedeberg. U M55 kategoriji slavio je Švicarac Christian Hanselmann, dok je najbolje vrijeme u kategoriji M65 imao natjecatelj iz Mađarske Jeno Tóth. U ženskoj kategoriji W65 slavila je Dietlinde Venhauer iz Austrije s vremenom 149:26.

otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskom trčanju održano je u 22 kategorije, a medalje su podijeljene danas, 8. listopada, na Malom mostu u Postirima (foto: J. Bašić)

Otvoreno prvenstvo Brača u orijentacijskom trčanju održano je u 22 kategorije, a medalje su podijeljene danas posljednjega dana natjecanja, 8. listipada, na Malom mostu u Postirima (foto: J. Bašić)

Činu proglašenja pobjednika i dodjele medalja nazočila i direktorica TZ općine Postira
Uz Tomislava, dio staze za trčanje postavio je i Dario Štambuk, dok je kontrolor natjecanja bio Mario Štambuk. – Cilj organiziranja otvorenoga prvenstva Brača u orijentacijskom trčanju je promocija orijentacijskoga trčanja i turizma na otoku Braču, kratko je poručio Tomislav Kaniški, rekavši na kraju: — Vidimo se dogodine! Činu proglašenja pobjednika i dodjele medalja, napravljenih od bračkoga kamena, nazočila je i direktorica tamošnje Turističke zajednice Ivana Jelinčić.

Podjelite:

You may also like...