Lukas svladala Španjolku Bolsovu, a Mrdeža Mađaricu Baboš; Talijanka Errani zaustavila Fett

Glavna priča drugoga dana WTA 125k turnira u Bolu na središnjem terenu Bluesun teniskoga centra bila je Tena Lukas. Malo je tko očekivao da će proći izrazito dobru Španjolku moldavskih korijena Alionu Bolsovu, no protiv sedme nositeljice Lukas je igrala briljantno te se plasirala u drugo kolo pobjedivši 6:4, 6:2.

Tena Lukas: Ajme, što ako pobjedim
Rezultatski uvjerljivo, glatko, ali malo je i Lukas “zatitrala” kod vodstva 3:0 u drugomu setu. — Iskreno, bilo mi je jako teško igrati nakon deset poraza. Ali evo, odigrala sam doista jako dobro i stigla konačno do prve pobjede u sezoni. Istina je da sam kod vodstva 3:0 u drugomu setu počela razmišljati u stilu “ajme, što ako pobijedim”, ali osjećala sam se dobro i stigla do te toliko željene prve pobjede u sezoni, rekla je Lukas.

Pobjedu posvetila preminuloj baki
Ovaj trijumf posvetila je jednoj dragoj osobi. — Prije tjedan dana umrla mi je baka, ova je pobjeda za nju, kazala je spustivši pogled prema dolje, dok su se oči punile suzama. Tena će u drugomu kolu igrati protiv Rumunjke Irine Bare (122.) koja je sa 6:4, 4:6, 7:5 pobijedila Poljakinju Katarinu Kawu.

Mrdeža svladala Baboš
U drugo kolo prošla je i Tereza Mrdeža koja je sa 6:1, 6:2 bila bolja od osme nositeljice, Mađarice Timee Baboš. — Rekla sam da će ovo biti moja sezona i toga se držim. Igram jako dobro ove sezone, neki mi je osnovni cilj da uđem u 200, vjerujem da vrijedim toliko, rekla je Mrdeža. Zadovoljna je jako odrađenim poslom u prvomu kolu. — Prvi meč na središnjemu terenu, drukčiji uvjeti, bilo se bitno prilagoditi. Ovdje mi je baš lijepo igrati, obožavam ovo podneblje, super m je organizacijski i svaka čast Feliksu Lukasu kako je odradio ovaj turnir u ovim okolnostima, zaključila je Mrdeža.

Treća hrvatska predstavnica drugoga dana Jana Fett ipak je zaustavljena; bolja od nje sa 6:3, 6:3 bila je peta nositeljica, Talijanka Sara Errani.

Drugoga dana WTA Croatia Bol Opena na terenima Bluesun teniskog centra u Bolu nastupile su i tri hrvatske tenisačice: Tena Lukas i Tereza Mrdeža plasirale su se dalje, dok je Jana Fett zaustavljena u susretu s Talijankom Sarom Errani (foto: Vladimir Dugandžić)

Podjelite:

You may also like...