Grad Supetar

Ministarstvo turizma sufinancirat će WTA turnir u Bolu

Ministarstvo turizma i sporta u 2021. godini sufinancirat će organizaciju 16 velikih sportskih manifestacija u ukupnomu iznosu od 14,6 milijuna kuna. Nakon provedenoga javnoga poziva za sufinanciranje organizacije velikih sportskih manifestacija, Odluku o raspodjeli financijskih sredstava donijela je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Među turnirima koje će financirati Ministarstvo turizma i sporta nalazi se i WTA Croatia Bol Open u Bolu. Nagradni fond turnira do sada je pokrivala Općina Bol s 400.000 kuna, a Turistička zajednica sudjelovala je u turniru s 375.000 kuna.

Ministrica turizma: Događaji imaju veliku promotivnu i turističku vrijednost
— Osim sportskoga značaja svi ovi događaji imaju i veliku promotivnu i turističku vrijednost za Republiku Hrvatsku. Ove godine sufinancirat ćemo 16 iznimnih manifestacija od kojih su neke već svojom vrijednošću i tradicijom prepoznate u svijetu, dok će se neke održati po prvi puta. Vjerujem kako će svi organizatori opravdati našu podršku te pridonijeti što boljoj sportskoj i turističkoj promociji naše domovine, rekla je ministrica Brnjac.

WTA teniski turnir u Bol zadnji put igrao se 2019. godine. Na njemu je po drugi put titulu pobjednice osvojila Slovenka Tamara Zidanšek, slavivši u finalu protiv španjolske tenisačice Sorribes Tormo. Pobjednica turnira tada je zaradila 20.000 dolara i 160 bodova na ljestvici, a finalistica 11.000 dolara i 95 bodova.

Slovenka Tamara Zidanšek po drugi put osvojila je titulu pobjednice WTA Croatia Bol Open koji se zadnji put igrao 2019. godine, dok se prošle godine teniski turnir nije ni održao zbog epidemije koronavirusa (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...