PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Načelnik bračke policije Mirko Beović istrčao maraton u Splitu. “Maraton ne trčite protiv drugih, trčite ga sami protiv sebe, svojih strahova i slabosti”, rekao je Beović poslije prvoga maratona u 42. godini života

Mirko Beović, novi načelnik bračke policije, koji je dužnost preuzeo 10. veljače, sudjelovao je ove godine na utrci “Splitski maraton 2020” koja je održana 22. i 23. veljače u Splitu u organizaciji Maraton kluba “Marjan”, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Mirko Beović: “Svatko tko istrči maraton istinski je pobjednik”
Načelnik Beović za 3 sata i 40 minuta uspio je istrčati 42 kilometra. U konačnom poretku natjecatelja bio je 150. koji je prošao kroz cilj i time je ostvario svoju želju. — Postoje razne kraće i duže trkačke utrke, ali samo je jedan maraton. Ta mitska sportska disciplina potječe iz legende o grčkom heroju Filipidesu, koji je trčao od polja Marathona do Atene da bi objavio pobjedu grčke vojske nad Perzijancima u bitki na Marathonu. Da bi se pojačala dramatičnost samog čina, legenda završava smrću tragičnoga junaka. Svatko tko istrči maraton istinski je pobjednik jer maraton ne trčite protiv drugih, trčite ga sami protiv sebe, svojih strahova i slabosti, rekao je Beović, koji nas je ugodno iznenadio i potvrdio da je u dobroj kondiciji.

U 42. godini istrčao 42 kilometra
— Kad tamo negdje u trideset i nekom kilometru tijelo počme panično slati mozgu signale da stane i odustane, bilo bi ga tako lako poslušati. Potrebna je posebna mentalna snaga i vjera u sebe da se, unatoč sve većoj patnji, izgura do kraja. I baš zato je po ulasku u cilj osjećaj neprocjenjiv i neopisiv. Moja velika želja je bila postati maratonac i to sam ostvario, kako simbolično, u svojoj 42. godini, poručio je Beović poslije svojega prvoga maratona, i to splitskoga, na koji je sudjelovalo preko tri tisuće natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Veliki uspjeh organizatora
“Splitski maraton 2020.” komentirao je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, rekavši da je maraton prava promocija i veliki uspjeh organizatora.

Mirko Beović, novi načelnik bračke policije, sudjelovao na 20. splitskom maratonu koji je održan protekloga vikenda, istrčavši prvi maraton, i to 42 kilometra u 42. godini (izvor: mup.gov.hr)

Podjelite:

You may also like...