PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Početkom lipnja starta bolska tenis liga. Voditelj Tonči Buljan: “Cilj nam je osnažiti bolsku i bračku tenis scenu i što spremnije dočekati Match Bol Open”

Početkom lipnja, točnije već 1. dana sljedećega mjeseca, starta Bolska tenis liga. Svi ljubitelji tenisa imat će mogućnost sudjelovanja, a organizatori najavljuju posebnost ovogodišnjega natjecanja.

Uvodi se ELO sistem rangiranja igrača
— Popuštanje mjera i lijepo vrijeme te idealni uvjeti Bluesun tenis centra stvaraju idilično ozračje za rekreaciju na otvorenome, najavio je za BRAČ danas bolsku tenis ligu njezin voditelj Tonči Buljan, i pri tom pojasnio kako je posebnost ovogodišnjeg natjecanja takozvani ELO sistem rangiranja igrača u kojem se bodovi dodjeljuju nakon svakoga odigranog meča, a broj bodova ovisi o relativnoj snazi protivnika.

Algoritam koji se koristi u šahu, stolnom tenisu i video igrama
— Nakon svakoga odigranog susreta, pobjednik uzima određen broj bodova poraženome. Broj bodova koji se osvaja ili gubi ovisi o razlici bodova dva suparnika, tako da u slučaju pobjede visoko rangiranoga igrača nad nisko rangiranim, pobjednik osvaja vrlo malo bodova (također, poraženi gubi isto toliko bodova). U slučaju da niže rangirani igrač pobjedi visoko rangiranoga, osvaja puno više bodova nego što bi izgubio da je izgubio susret, pojasnio je voditelj Buljan, istaknuvši kako se algoritam naveliko koristi u rangiranju igrača šaha, stolnoga tenisa i video igara.

Što spremnije dočekati drugi Match Bol Open
Tim povodom voditelj Buljan razvio je posebnu aplikaciju za mobilne uređaje koju će koristiti igrači i koja će pratiti rezultate mečeva i potom generirati ranking listu s bodovima. — Svi zainteresirani natjecatelji trebaju se javiti voditelju koji će ih uputiti u proces nastupanja, naglasio je Buljan. — Cilj nam je kroz natjecateljske mečeve osnažiti bolsku i bračku tenis scenu kako bismo svi zajedno što spremnije dočekali drugi Match Bol Open tenis turnir, poručio je voditelj Bolske tenis lige, najavivši teniski turnir početkom listopada ove godine.

— Popuštanje mjera i lijepo vrijeme te idealni uvjeti Bluesun tenis centra stvaraju idilično ozračje za rekreaciju na otvorenome, najavio je za BRAČ danas bolsku tenis ligu njezin voditelj Tonči Buljan, i pri tom pojasnio kako je posebnost ovogodišnjega natjecanja takozvani ELO sistem rangiranja igrača u kojem se bodovi dodjeljuju nakon svakoga odigranog meča, a broj bodova ovisi o relativnoj snazi protivnika (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...