Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Postirani nakon pobjede nad Makaranima došli do trećega mjesta na tablici

U dosta mirnoj, i ne odviše gledljivoj utakmici, NK Postira Sardi svladao je danas, 15. rujna, u 2. kolu 1. Županijske nogometne lige NK Zmaj iz Makarske rezultatom 3:0 na domaćem igralištu Polježice u Postirima i tako upisao nova tri prvenstvena boda.
U prvom poluvremenu žuti su diktirali tempo igre, nametnuli se kao pravi domaćini, a što je i rezultiralo s dva pogotka. Prvi i drugi pogodak za domaćine postigao je Toni Matulić, prvi u 27., a drugi u 39. minuti. S kapitalnom prednošću domaćini su otišli na odmor, a sve se činilo da će s obzirom na neprimjetne Makarane utakmica biti rutinsko odrađivanje posla do kraja.

Toni Matulić dva puta je zatresao mrežu gostiju u utakmici protiv NK Zmaj iz Makarske (foto: J. Bašić)

domaći igrač s brojem 9 Toni Matulić dva puta je zatresao mrežu gostiju u utakmici 2. kola protiv NK Zmaj iz Makarske na domaćem travnjaku (foto: J. Bašić)

Mate Eterović zgoditkom s 11 metara postavio konačnih 3:0 za domaćine
U drugom poluvremenu, domaćini su se uspavali, a njihova je igra bila pravo mučenje za gledanje. U isto vrijeme gosti iz Makarske su se probudili, uspostavili ravnotežu na gostujućem travnjaku te su u nekoliko izglednih situacija mogli ozbiljno zatresti mrežu domaćina. No, srećom po domaćine, pucači su bili nedovoljno raspoloženi. I kako se to obično dogodi prema nepisanome pravilu, domaćini su kaznili propuste gostiju, a Mate Eterović zgoditkom iz jedanaesterca u 78. minuti zatresao je mrežu za konačnih 3:0. Gosti su u 85. minuti imali šansu za ublaženje poraza nakon dosuđenoga penala, ali ga nisu uspjeli iskoristiti jer je domaći vratar Josip Duvančić pročitao udarac, bacio se u desnu stranu i nije dopustio da lopta zatrese mrežu domaćina.

Trojica braće Matulić igrala za domaćine, koliko i braće Rašić za goste
Prvu izmjenu domaćini su obavili u 82. minuti kada je iz igre izašao igrač s brojem 6 Ognjen Galić, a u igru je ušla postirska 13 Josip Nižetić. U 88. minuti igru je napustio Marin Matulić, a zamijenio ga je Ivo Matulić. Posljednju izmjenu domaćini su obavili u zadnjim minutama utakmice. Umjesto dvostrukoga strijelca Tonija Matulića, posljednje minute odigrao je Roko Matulić. Tako su trojica braće Matulić igrala danas za domaćine, dok je vrijedno spomena i to da su za goste igrala također tri brata Rašić, Ivan, Damir i Danijel.

momčad NK Zmaj iz Makarske imala je loš nastup u 2. kolu na gostovanju protiv NK Postira Sardi (foto: J. Bašić)

momčad NK Zmaj iz Makarske imala je loš nastup u 2. kolu na gostovanju protiv NK Postira Sardi. Kući se vraćaju bez osvojenih bodova. (foto: J. Bašić)

Gosti nisu htjeli komentirati loš nastup u Postirima
Do zaključenja ovoga teksta gosti nam na naš upit i molbu nisu poslali komentar na loš nastup u Postirima. Nisu to učinili ni 20. travnja kada smo ih također željeli čuti nakon utakmice 21. kola kada su iz Postira bili odnijeli samo 1 prvenstveni bod. Izgleda da s medijima ne žele posla. Utakmicu je solidno odradio Mirko Odrljin iz Čaporica, uz pomoćnike Stjepana Šušnjaru iz Sinja i Marija Matijaša iz Dugopolja. Delegat i kontrolor suđenja bio je Ante Budić iz Kaštel Gomilice.

Maksimalnih 6 prvenstvenih bodova u dvije odigrane utakmice
Pobjedom pred domaćim navijačima Postirani su tako došli do maksimalnih 6 prvenstvenih bodova u dvije odigrane utakmice te se sada nalaze na 3. mjestu, poslije NK Mladost koji je na 1. mjestu i drugoplasiranoga NK Primorac. Odlični rezultati postirske momčadi poslužit će za uzlet na startu prvenstva i podizanje samopouzdanja nakon dosta loše prošle sezone. U 3. kolu Postirani će ponovno biti domaćini, i igrat će protiv NK Omiš koji trenutno drži 4. mjesto.

NK Postira Sardi zasluženo je slavio protiv NK Zmaj iz Makarske, pobjedivši 3:0 pred domaćim navijačima na igralištu Polježice (foto: J. Bašić)

NK Postira Sardi zasluženo je slavio danas, 15. rujna, protiv NK Zmaj iz Makarske, pobjedivši s 3:0, pred domaćim navijačima na igralištu Polježice (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...