Poznati veteran iz zagrebačke regije u Nerežišćima osvojio prvo mjesto; treće mjesto podijelili Bračani

Na Braču je odigran 1. međunarodni stolnoteniski turnir, najveći u bližoj povijesti otoka “Nerežišća OPEN 2022” koji se igrao u nerežiškoj sportskoj dvorani “Hrvatski dom”, izvijestio je za BRAČ danas Nikša Juričević.

Pod pokroviteljstvom Općine Nerežišća
Na turniru je sudjelovalo 20 igrača, a da nije špica turističke sezone, mišljenja je Juričević, broj prijavljenih igrača bio bi i dvostruko veći. Najviše sudionika bilo je iz Postira, zatim Supetra i Nerežišća. Turnir je odigran pod pokroviteljstvom Općine Nerežišća, a u okviru ljetne sportsko-kulturne manifestacije “Kulturno lito”.

Nikola Kašić postao član bračke sportske obitelji
Najbolji stolnotenisači nagrađeni su peharima za trajno sjećanje, a tom prigodom uručene su im i ostale nagrade koje je također osigurala tamošnja Općina. Za jednodnevnoga natjecanja svim igračima bili su na raspolaganju osvježavajući napitci, napisao je Juričević. Prvo mjesto prema svim očekivanjima osvojio je poznati hr-stolnotenisač iz zagrebačke regije 55-godišnji veteran Nikola Kašić. Odnedavno postao je član i bračke sportske obitelji jer je stalno nastanjen u Nerežišćima. Osim toga, registrirani je član domaće ekipe Retond. U finalu Kašić je pobijedio Zagrepčanina Iliju Tomića rezultatom 3:0 (11:3,11:9, 11:5). Svakako treba naglasiti da je Ilija Tomić također poznat u stolnoteniskim hr-krugovima, a ujedno je najstariji sudionik nerežiškoga turnira sa 70 godina. Treće mjesto podijelili su “fetivi” Bračani: Ivica Kusanović iz Supetra i Vlado Matulić iz Postira.

Jurišić slavio u susretu s Kuščevićem
U utješnoj skupini bilo je također itekako zanimljivo. Finalni pobjednik je Juraj Jurišić iz Postira koji je nadigrao najmlađega člana turnira dvanaestogodišnjega talenta Marka Kuščević iz Nerežišća 3:0 (11:9,11:4,11:3). Na turniru “1. Nerežišća OPEN 2022” sudjelovanje su čak dva turista iz Francuske koji su se ipak zadovoljili natjecanjem u kvalifikacijama. Nakon završenih i posljednjih mečeva organizatori su podijelili nagrade najboljim pojedincima. Jednodnevno natjecanje odigralo se na 4 profi-stola prema svim pravilima “Pingić lige Brač”.

Na jesen počinje “Pingić liga Brač”
Sljedeće natjecanje počinje već u rujnu, kada prema rasporedu počinje “Pingić liga Brač”. Nakon ovih natjecanja mnogi igrači i ekipe pokazali su interes za “Pingić ligu Brač”. Organizator očekuje da će se broj povećati od dosadašnjih 6 na 8 ekipa u sljedećemu prvenstvu. Interer za otočku ligu za sada su od novih ekipa pokazali bračka mjesta Škrip i Pražnica.

Neko vrijeme zaboravljen, pa opet “oživio”
Stolni tenis bio je popularan u sportskoj povijesti Brača, a davno su se održavala mnoga natjecanja, prisjetio se Juričević. — Posebno je ovaj sport bio aktivan kod mladih 60-tih i 70-tih godina pa sve do početka 80-tih. Iz toga razdoblja iz svih bračkih mjesta mogu se izdvojiti najbolji pojedinci u muškoj i ženskoj konkurenciji. Mnoge bračke sportašice bile su zaokupirane reketom i zelenim stolom. Od tada, polovice 80-tih pa do danas, stolni tenis bio je zaboravljen na otoku, gotovo posve ugašen. Generacije i generacije sportaša prolazile su, ali nažalost bez stolnoga tenisa, napisao je Juričević. Nakon više od 30 godina ponovno se probudio ovaj sport na Braču, a za sada amaterska natjecanja planiraju već u rujnu nastaviti s organizacijom službenoga prvenstva i pojedinačnih turnira.

izvor: Nikša Juričević

Podjelite:

You may also like...