Grad Supetar

Pučiški triatlonac Antonio Eterović za BRAČ danas: “San je ostvaren. Bilo je pitanje vremena kada ću dobiti pozivnicu”

Pučiški triatlonac Antonio Eterović kvalificirao se na Svjetsko prvenstvo u Ironmaru koje će se održati na Havajima. Eterović će preplivati 3,86 kilometara u zaljevu Kailua-Kona, voziti bicikl 180,25 kilometara preko krajolika havajske lave, a zatim trčati maraton od 42,195 kilometara na obali Havaja.

Dovoljno za nastup na Svjetsko prvenstvo
— San je ostvaren. Nisan imao utrku kakvoj sam se nadao; međutim, i ovo je bilo dovoljno za kvalifikaciju na svjetsko prvenstvo koje se svake godine održava na Havajima, na mjestu gdje je i rođen moderni triatlon, javio nam je pučiški triatlonac Eterović.

“Ako želiš nasmijati Boga, reci mu svoje planove”
Pojasnio je kako je sve počelo prije nekoliko godina. — Na televiziji sam pratio prijenos jedne lude utrke na Havajima: 3,8 kilometara plivanje pa 180 kilometara vožnje bicikle i na kraju 42 kilometra trčanje. Prijenos je trajao 10 sati. Mislio sam se kako je to uopće moguće. Koji ljudi to mogu napravit? Ima ona izreka “Ako želiš nasmijati Boga, reci mu svoje planove”. Nisan nikome priča o tome, ali taj dan u meni se probudila jedna luda želja, jedan ludi san. Htio sam vidjeti mogu li i ja to ostvariti, govori nam Eterović, dodavši kako niti jedan od ta tri sporta nije trenirao niti je ikada bio u nekom sportskom klubu.

Bilo je lako naviknuti živjeti u zdravom tijelu
— Počeo sam redovito trčati, pa prvi polumaraton, a nakon toga i maraton. Bilo je lako naviknuti živjeti u zdravomu tijelu. Odjednom sam imao puno više energije, a i mozak mi je nakako drugačije funcionirao. Puno preciznije, fukusiranije. Uskoro su tri do četiri treninga tjedno zamjenila pet do sedam treninga. Kupio sam biciklu, počeo redovito plivati i relativno brzo postao sam, što bi se reklo, “Iron ready”. Svoj prvi IM završio sam 2018. godine ovdje na Lanzarote, rekao je Eterović.

Bilo je pitanje vremena kada ću dobiti pozivnicu
Pučiški triatlonac s najboljim hrvatskim triatloncem Andrejom Višticom počeo je raditi još 2019. godine. — Vištica je strukturu treninga, a onda i generalnu kondiciju doveo na jedan potpuno novi level. Konkurencija u triatlonu je brutalno jaka, međutim u posljednje dvije godine bio sam toliko predan treningu da sam 100 posto bio uvjeren. Bilo je samo pitanje vremena kada ću dobiti pozivnicu za Havaje. Jučer je stigao e-mail i jednostavno sam presretan, piše nam Eterović koji nije skrivao zadovoljstvo pozivom na Svjetsko prvenstvo koje bi se trebalo održati u listopadu ove godine.

Zahvalio onima koji ga podržavaju i prate
Posebno je zahvalan vodećem hrvatskom triatloncu, zatim Marku iz Triatlon kluba Swibir te svima koji su, kako je napisao, vjerovali u njega te ga podržavaju i prate u njegovu uspjehu. — Volio bih da mogu neke ljude i djecu sa svojom pričom malo inspirirati. Nitko od nas nije obvezan živjeti život svojih roditelja. Ako osjetite neku vibru, ako nađete nešto što vam je gušt. Go for it! Kako izgleda imamo samo jedan život, vrijedi ga učiniti malo zanimljivim, poručio je Pučišćanin Eterović.

Pučiški triatlonac Antonio Eterović i vodeći hrvatski triatlonac Andrej Vištica

Podjelite:

You may also like...