Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Seniori Fortune Povlja s visokim ambicijama uskoro startaju u 1. županijskoj malonogometnoj ligi. Prava je šteta što će se prva domaća službena utakmica igrati bez podrške s tribina

Malonogometni klub Fortuna Povlja s nestrpljenjem iščekuje početak nove nogometne sezone 2020/2021. i prvi nastup u 1. županijskoj malonogometnoj ligi.

Iako je ta liga za Fortuna Povlja trebala startati još 21. listopada, i to prvom domaćom utakmicom u Supetru, to se nije dogodilo.

Utakmica se igra u utorak u supetarskoj sportskoj dvorani
Povljani su snage trebali odmjeriti s drugom momčadi Olmissum iz Omiša, no prometna nesreća i blokirana cesta u Podstrani onemogućili su gostujući sastav da dođe na Brač, pa je utakmica s renomiranim protivnikom u 1. kolu 1. ŽMNL odgođena za utorak, 27. listopada, a igrat će se u sportskoj dvorani u Supetru od 20.00 sati.

Fortuna Povlja: Puno mladih seniora, puno poleta, uživalo se u balunu
Brački malonogometni sastav zato je ozbiljno na vrijeme prionuo pripremama za novu nogometnu sezonu. — Treninzi, konačno. Pripreme za nastupe ekipe po prvi put u ŽMNL. Puno mladih seniora, puno poleta, uživalo se u balunu. Zato se igra. Guštamo i mi kad ih vidimo da imaju volje, poručili su iz Fortune Povlja, željno čekajući da lopta konačno krene s centra.

Predstavljeni igrači, treneri i vodstvo
Malonogometni klub iz Povalja predstavio je 16. listopada na službenoj Facebook stranici imena igrača, trenera i vodstvo koji će nastupati u novoj nogometnoj sezoni. Njihova imena svakako vrijedi posredovati javnosti. Za čuvare na golu bit će zaduženi Nikola Martinić, Luka Bakija i Nino Vidas, a igrat će Toni Mladineo, Luka Terzić, Ante Perić, Jakov Matulić, Mate Roić, Josip Nižetić, Davor Matulić, Igor Zlatar, Frane Vidas, Roko Matulić, Paolo Peša, Ivan Dragičević, Bože Nižetić, Ivan Juras, Tomislav Vidas, Ivan Prskalo, Ivica Zlatar i Kristian Martinić. Treneri malonogometnoga kluba bit će Ivan Bezmalinović i Mate Roić, a tu je stand by i sportski direktor Pjer Malvasija. Na čelu toga kluba je poduzetni i za medije uvijek otvoren i susretljiv predsjednik Tonči Zlatar.

Tonči Zlatar: Želimo postati stabilan ligaš
Prvi čovjek Kluba potvrdio je za naš portal da Fortuna Povlja ove godine prvi put nastupa u 1. ŽMNL. — Do sada smo u službenim utakmicama u Hrvatskoj malonogometnoj ligi nastupali samo u mlađim uzrastima, podsjetio je, pojasnivši da igrači koji će nastupati u novoj sezoni dolaze iz Povalja, Selaca, Pučišća, Postira, Supetra i Milne. Od jakih snaga iz bračkih mjesta očekuje se i dobar rezultat. Ne skrivaju to ni u klubu koji, prema riječima Zlatara, ima za cilj “postati stabilan ligaš, uigrati ekipu i upravu te uklopiti mlade u sustav”. — Ovo je proces koji traje već nekoliko godina i trajat će. Kroz školu futsala i igrama u mlađim uzrastima odgajamo i školujemo mlade malonogometaše koji bi za koju godinu nosili brački futsal. Ako to uspijemo organizacijski i financijski dovesti do kraja, ambicije će bit visoke, naglasio je Zlatar. Dodao je kako u prilog tomu Fortuna Povlja imaju odlične trenere, Malvasiju, Bezmalinovića i Roića koji su, poručio je Zlatar, “uz kvalitetne mlade igrače garant uspjeha”.

Prva službena utakmica na Braču, ali pred praznim tribinama
U 1. županijskoj malonogometnoj ligi natjecat će se 9 ekipa, a među njima i seniori MNK Fortune. — Značajan dio ekipe dolazi iz škole futsala Fortune kojima će pomoći dio iskusnijih momaka. Dobra stvar je i što ćemo domaće utakmice igrati u supetarskoj dvorani, a loša što epidemiološke mjere ne dozvoljavaju gledatelje na tribini. Bez obzira na sve, ovo je prva službena utakmica koju igramo na Braču od kada postojimo i to nas jako veseli, poručio je za BRAČ danas predsjednik Kluba Zlatar, naglasivši kako će domaćini u utorak dočekati prijatelje iz Omiša.

Iz Kluba se nadaju prvim bodovima
Povaljski malonogometni klub za svoje se nastupe priprema u školskoj dvorani u Supetru u kojoj će i nastupati. — Dvorana je ipak skromnih gabarita te u slučaju prolaska u viši rang ne odgovara pravilima i morat ćemo bit opet domaćini po dvoranama u Splitu i Solinu kao što smo morali biti i u mlađim uzrastima, pojasnio je predsjednik Kluba. Kolika su očekivanja momčadi, ali i uprave najbolje svjedoči poruka odaslana iz toga Kluba: — Nadamo se prvim bodovima. Trebamo li išta tomu dodati, osim poželjeti ekipi i onima koji je predvode uspješnu nogometnu sezonu. Start će u mnogočemu biti poseban. Prava je šteta što će baš u prvomu kolu i prvoj utakmici nedostajati podrška s tribina.

Prema riječima predsjednika Fortune Povlja Tonča Zlatara, igrači koji će nastupati u 1. županijskoj malonogometnoj ligi dolaze iz Povalja, Selaca, Pučišća, Postira, Supetra i Milne. Od jakih snaga iz bračkih mjesta očekuje se i dobar rezultat. Ne skrivaju to ni u klubu koji, prema riječima Zlatara, želi “postati stabilan ligaš, uigrati ekipu i upravu te uklopiti mlade u sustav”. — Ovo je proces koji traje već nekoliko godina i trajat će. Kroz školu futsala i igrama u mlađim uzrastima odgajamo i školujemo mlade malonogometaše koji bi za koju godinu nosili brački futsal. Ako to uspijemo organizacijski i financijski dovesti do kraja, ambicije će bit visoke, naglasio je Zlatar (izvor: Facebook Fortuna Povlja)

Podjelite:

You may also like...