Starta bračka rekreativna stolnoteniska liga

U ponedjeljak, 4. listopada, starta bračka rekreativna stolnoteniska liga. Vijest je vrijedna pozornosti, a zahvaljujući Stolnoteniskom klubu Split koji je odlučio preuzeti organizaciju toga sportskoga događaja na Braču.

Potvrdio nam je to Nikola Kašić, tehnički voditelj turnira, koji se zajedno s cijelim timom, a to su predsjedništvo i disciplinska komisija, dao u organizaciju promocije sportskoga života na otoku.

Produljen rok za prijave
Iako su prijave za bračku stolnotenisku ligu krenule još 15. rujna i trebale biti završene 22. rujna, organizatori su zbog slaboga interesa produžili rok za prijavu sve do 29. rujna. — Očito je da je organiziranje u ekipe i prijavljivanje isključivo elektroničkim putem predstavljalo problem određenomu broju zainteresiranih što je rezultiralo propuštanjem roka. Sada smo stavljeni u dilemu da li sve otkazati ili produžiti rok za još jedan tjedan da se formira još koja ekipa. Nekako nam se čini da manje od šest ekipa nema smisla igrati ligu (ako se igra dvokružno to je 10 kola). Iz razgovora s voditeljima i zainteresiranima, odlučili smo produžiti rok za prijave za još jedan tjedan tako da se već registrirani igrači mogu rasporediti u šest ekipa, pa će liga svakako početi, a dat ćemo i mogućnosti zainteresiranim iz drugih mjesta koji su se žalili da su kasno saznali i nisu se stigli organizirati da se i oni pridruže, istaknuo je organizator turnira koji je sve vezano uz turnir odlučio objavljivati na internetskoj stranici Pingić Brač.

Za vikend će biti poznat raspored igranja
Odlučeno je tako da se prijave zaključe 29. rujna. Sljedeća dva dana, 30. rujna i 1. listopada, obavljene su registracije prijavljenih momčadi, a vikend će poslužiti organizatoru da izradi i objavi raspored igranja po kolima. Jednostavno, sve treba biti poznato do ponedjeljka kada će sudionici bračke lige za teniski stol. Prema podacima koje je objavio organizator, formirane su ekipe iz Postira (voditelj Juraj Jurišić), Retond (voditelj Jakša Marinković), Pučišća 01 (voditelj Frane Drpić), 13 KULA (voditelj Frane Drpić), Bingići (voditelj Frane Drpić), 633 Pučišća (voditelj Frane Drpić) i Prožnica (voditelj Petar Klinčić).

Šest dvorana bit će spremno za natjecanje
Za odigravanje bračke stolnoteniske lige prijavljeno je šest dvorana. Za potrebe održavanja turnira prostore su na raspolaganje ponudili DVD Bol, zatim Društveni dom Retond u Donjemu Humcu, Pastoralni centar Sv. Josip u Postirima, ŠD Fortuna u Povljima, Osnovna škola u Pučišćima te Sokolana i teretana u Pučišćima. U četiri dvorane turnir će se igrati na parketu, u jednoj, onoj u Retondu, podloga će biti pločice, dok će u Pučišćima sudionici igrati na podlozi linoleuma.

Evo koje su obveze domaćina
— Domaća momčad dužna je osigurati stol i uvjete za igru (dvoranu, loptice, itd.). Često se iznajmi stol na nekoliko sati u nekoj dvorani koja to omogućava ili ako se radi o momčadi koja ima svoj prostor (klub, udruga i sl.) onda pozovu goste u svoje prostore. Budući da je za odigravanje susreta dovoljan jedan stol, moguće je igrati u vatrogasnim domovima, crkvama, društvenim prostorijama, školama, fakultetima, atomskim skloništima, itd. Objavit ćemo na internet stranicama kada nam dojavite gdje se sve može igrati ili iznajmiti stol/termin, pojasnio je organizator na mrežnoj stranici, ističući da je moguće otići i u goste na natjecanje, ali uz prethodni dogovor s protivničkim ekipama.

Organizator objavio i detaljne Covid preporuke
Organizator je, između ostaloga, objavio i detaljne epidemiološke preporuke kojih se trebaju pridržavati sudionici natjecanja. Tako su vlasnici dvorane ili domaćin natjecanja dužni osigurati dezinficijens na ulazu u dvoranu, a za vrijeme natjecanja vršiti dezinfenkciju stolova. Nakon svake partije preporučuje se dezinfekcija loptice. Zapisnik treba voditi samo jedna osoba, ili po jedna osoba iz svake ekipe, i to svaki svojom olovkom. Preporuka je da se ne koriste semafori, a ne preporučuje se ni rukovanje nakon meča. Preporuka je i da se strane stola ne mijenjaju unutar jedne partije te da ekipe cijelu utakmicu odigraju na istoj strani stola. Strane se biraju bacanjem novčića ili dogovorom prije početka meča. Isto tako, preporuka je i da sudionici nose maske, osim za vrijeme igre i zagrijavanja.

Igrat će se bez gledatelja
Važno je naglasiti da u dvorani trebaju biti samo igrači koji će igrati, dok je gledateljima ulaz zabranjen. Svi igrači dužni su prije što krenu na utakmicu izmjeriti temperaturu te ako je 37.2 ili viša ne smiju doći na utakmicu. Daje se, uz to, vlasniku dvorane ili domaćinu pravo da mjeri temperaturu svim igračima prilikom ulaska u dvoranu. Izdana je i jasna uputa što u slučaju propisane mjere samoizolacije nekomu od sudionika. — Ako neki igrač dobije mjeru samoizolacije, njegova ekipa dužna je u najkraćemu mogućem roku tu informaciju javiti tehničkom voditelju. Igrači kojima je određena ta mjera naravno nemaju pravo nastupa za vrijeme trajanja mjere. Ako neki igrač oboli (pozitivan na testiranju za COVID-19) , njegova ekipa dužna je u najkraćemu mogućem roku tu informaciju javiti tehničkom voditelju. Ekipa u tom slučaju postupa u skladu s odlukom o samoizolaciji koju će donijeti nadležno tijelo, objavio je organizator bračke rekreativne stolnoteniske lige.

izvor: Pingić Facebook

Podjelite:

You may also like...