Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Treći dan WTA turnira u Bolu ispala i Tereza Mrdeša; poznate finalistice četvrtfinala

Treći dan WTA turnira u Bolu, danas 6. lipnja, ispala je i naša Tereza Mrdeša (WTA – 199.). Svladala ju je Njemica Laure Siegmund, igračica s 95. mjesta na WTA ljestvici. Sve drugo bila bi prava senzacija. Hrvatska tako više neće imati svoju predstavnicu u nastavku ovoga turnira.

Nakon što je na samome startu turnira osma nositeljica, Njemica Siegmund s turnira izbacila Tenu Lukas drugoga dana natjecanja, u osmini finala pobijedila je i Terezu Mrdežu nakon 2:48 sati meča. No, Mrdeža je pružila dobar otpor. Bila je blizu prave senzacije. Prvi set Mrdeža je osvojila sa 6–3, dok je drugi Siegmund jedva spasila s 7–6 (7–5). Iako je u drugom setu naša tenisačica imala 3:1, niti tri break lopte za 4:1 nije iskoristila, pa je Siegmund to iskoristila. U trećemu setu kod Mrdeže umor učinio svoje. Iscrpljena i bespomoćna treći je set izgubila sa 6–1 i tako ispala s bolskoga turnira.

Nakon tri dana natjecanja poznate su finalistice četvrtfinala WTA Croatia Bol Opena. Nažalost, bez Hrvatske koja više neće igrati ni pojedinačno niti u parovima. U četvrtfinale turnira prošle su sve favoritkinje, osim jedne: peta nositeljica, Astra Sharma, 23–godišnja Australka koja je na WTA ljestvici rangirana kao 92. igračica, izgubila je od 18–godišnje Slovenke, Kaje Juvan (WTA – 131.). Mlada igračica pripremila je pravi spektakl, Sharma je bila nepomoćna. U samo 45 minuta Juvan je riješila meč u dva seta, a konačni rezultat bio je nevjerojatnih 6–1, 6–2 za Juvan. Tako će Slovenija u četvrtfinalu imati dvije predstavnice, mladu Juvan i prvu nositeljicu i prošlogodišnju pobjednicu turnira Tamaru Zidanšek, koja je u osmini finala pobijedila Švicarsku Stefanie Vogele s 3–6, 6–2, 6–3.

U večernjemu meču dana Mrdeža i Ruskinja Fomina izgubile su od slovačko–rumunjskoga para, Škamlova–Bogdan su dva seta . U polufinalu parova Slovakinja i Rumunjka nastupit će protiv opasnoga para Bacsinszky iz Švicarske, druge nositeljice u parovima, i Minelle iz Luksemburga, pobjednice prvoga novog Croatia Bol Opena iz 2016., koje su u uzbudljivome meču izbacile slovensko–srpski par Zidanšek–Danilović rezultatom 4–6, 6–4, 4–10.

trećega dana WTA turnira u Bolu s natjecanja je ispala i naša posljednja tenisačica Tereza Mrdeža koju je nakon 2:48 sati meča svladala Njemica laure Siegmund (izvor: bolopen.com)

trećega dana WTA turnira u Bolu s natjecanja je ispala i naša posljednja tenisačica Tereza Mrdeža koju je nakon 2:48 sati meča svladala Njemica laure Siegmund (izvor: bolopen.com)

Podjelite:

You may also like...