Grad Supetar

U Bolu se održava druga sezona Bolske tenis lige; na Bluesun tenis centru natječe se 24 rekreativaca

S prvim danom ovoga tjedna na Bluesun tenis centru u Bolu počela je druga sezona Bolske tenis lige. U nastavku prošlogodišnje pilot sezone natječu se 24 tenisača rekreativca iz Bola, Pražnica i Selca.

Po uzoru na slične lige u Splitu i Zagrebu, tenisači su podijeljeni u manje jakosne lige od 4 ili 5 igrača kako bi suparnici bili ujednačeni, a mečevi time zanimljiviji.

Buljan: Natjecanje zadržava motivaciju kod igrača
— Ovakav način natjecanja zadržava motivaciju kod igrača tijekom cijele sezone jer se igrači iz nižih liga međusobno bore za ulazak u viši rang, dok ovi iz 1. lige moraju osigurati ostanak u elitnom razredu, rekao nam je Tonči Buljan iz Športskoga društva Bol, organizatora natjecanja. — Osim pojedinačne lige, paralelno i po istomu principu organiziramo i ligu parova na način da imamo dvije lige po 5 parova, istaknuo je Buljan.

Na otvaranju pobjedu odnio iskusniji
Ligu su otvorili Boško Botica i Ivan Šćepanović, a pobjedu je odnio iskusniji Šćepanović rezultatom 6:2 6:1. Ostali rezultati su: Toni TrutanićAnte Trutanić 7:5 0:6 3:6, Ivan BošnjakJako Ivelić 5:7 3:6, Jakov MladineoMario Plenković 6:4 4:6 1:5 (ret) i Vinko MartinićDinko Karninčić 6:2 6:1.

Ivelić spriječio senzaciju na startu
U petak su susret 1A lige odigrali Marin Eterović i Ivica Ivelić, prošlogodišnji pobjednik i aktualni broj 1 Bolske tenis scene. Ivelić je bolje ušao u meč i dubokim loptama kontrolirao izmjene te lako osvojio prvi set rezultatom 6:2. Marin je zaigrao hrabrije u drugomu setu i kvalitetnim izlascima na mrežu kratio poene te odnio tu dionicu rezultatom 7:5. U završni set obojica su ušli nervozno pa su imali problema sa zadržavanjem servisa. Pri rezultatu 5:4 Eterović je servirao za meč, ali gubitkom koncentracije dozvolio je veliki povratak Ivelića koji u konačnici preokreće rezultat i pobjeđuje 7:5 u trećemu setu.

Danas se igraju mečevi parova, a sutra pojedinačni susreti
U subotu su na rasporedu 2 meča parova dok se susreti pojedinačne konkurencije nastavljaju u nedjelju. Sve informacije o ligi, igračima i rezultatima dostupne su na službenom webu lige http://napravibreak.com/public/bolskaliga.php.

Ligu koja se igra na bolskomu Bluesun tenis centru sponzorira Općina Bol. — Ovim putem zahvaljujem svima koji su svojim radom i zalaganjem omogućili ovo natjecanje. Posebno bih zahvalio gospodinu Krešimiru Ivičiću, voditelju bolskoga tenis centra na pomoći i razumijevanju koje nam nesebično pruža, poručio je Buljan.

Ivica Ivelić (lijevo) i Marin Eterović (desno) na turniru Bolske tenis lige u Bolu odigrali su u petak, 26. ožujka, susret A1 lige u kojemu je slavio Ivelić, prošlogodišnji pobjednik turnira, i to rezultatom 6:2 5:7 7:5

Podjelite:

You may also like...