Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Uoči WTA teniskog turnira u Bolu objavljena lista igračica

Uoči WTA teniskoga turnira u Bolu koji će se igrati od 3. do 9. lipnja na teniskim terenima, u Zagrebu je proteklih dana održana konferencija za novinare na kojoj su uz brojne novosti bolskoga WTA turnira predstavljena i lista igračica koje ove godine stižu u Bol. Uz direktora turnira Feliksa Lukasa, novinarima su se obratili načelnik Bola Tihomir Marinković, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjemu državnom uredu za šport Darko Vučić i predstavnik glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc. Na konferenciji za medije govorile su i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas i Ana Konjuh.

— Sudeći prema listi igračica koje su prijavile turnir u Bolu, ove godine očekuje nas žestoka borba na teniskim terenima BlueSun teniskoga centra Zlatni rat. Prva nositeljica je 55. igračica svijeta, Daria Gavrilova, koja je prije dvije godine osvojila i premier titulu na turnir New Heaven, a tijekom karijere pobjeđivala i neka od velikih imena kao što su Muguruzo, Ostapenko, Petra Kvitova. Iako nije nositeljica, ozbiljna kandidatkinja za titulu je Timea Bacsinszky, igračica koja je prije nekoliko godina bila u top 10 tenisačica svijeta. Imala je sjajne rezultate u razdoblju od 2015. godine do 2017. godine, period u kojem je pobjeđivala najbolje svjetske igračice, osvojila je četiri WTA titule no zaustavila ju je ozljeda i sada se vraća, rekao je Lukas novinarima. Istaknuo je i Larsson, rekavši da je kontinuirano u vrhu svjetskoga tenisa, zatim Kanepi i Seigmung. Kako je najavljeno, u Bol dolazi i Krstyna Pliskova, sestra poznatije Karoline, kao i sve tri, dosadašnje pobjednice WTA Croatia Bol Opena – Mandy Minella, Aleksandra Krunić i Tamara Zidanšek.

"Sudeći prema listi igračica koje su prijavile turnir u Bolu, ove godine očekuje nas žestoka borba na teniskim terenima BlueSun teniskoga centra Zlatni rat", poručio je direktor turnira Feliks Lukas (foto: Mario Čužić)

“Sudeći prema listi igračica koje su prijavile turnir u Bolu, ove godine očekuje nas žestoka borba na teniskim terenima BlueSun teniskoga centra Zlatni rat”, poručio je direktor turnira Feliks Lukas (foto: Mario Ćužić)

Bolski načelnik Tihomir Marinković iskazao je punu podršku projektu, rekavši da je Bol prepoznat po odličnim uvjetima za sport te, pritom, zahvalio sponzorima i svima koji su doprinijeli da se WTA Croatia Bol Open održi ovih godina. Uputio je poziv svima da dođu u Bol.

— Surađujući s WTA Croatia Bol Openom moram priznati da nam organizatori daju veliki doprinos i u smislu pokazivanja novih modela funkcioniranja sportskih manifestacija, ali i približavanja sporta široj javnosti. Nadam se da će program potaknuti ne samo Boljane i Bračane da svakodnevno poprate mečeve već i sve ostale, s tim da bih htio naglasiti i da ćemo kroz naše programe u suradnji s turnirom animirati i najmlađe da budu aktivni u sportu, rekao je Darko Vučić, poželjevši sreću organizatoru i nazočnim tenisačicama.

Na konferenciji za medije govorile su i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas i Ana Konjuh

Na konferenciji za medije govorile su i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas i Ana Konjuh

Važno je naglasiti da će se ove godine u Bolu na teniskom turniru za žene igrati i noćni mečevi, i to od 20.30 sati na središnjemu teniskomu terenu, dok će se nedjeljno finale, 9. lipnja, igrati od 20.05 sati uz prijenos na Drugom Programu HRT-a. Program na središnjemu terenu posljednjega dana turnira započet će u 19.00 sati koncertom Nine Badrić. Na ceremoniji zatvaranja bolskoga turnira nastupit će vrhunska pijanistica Lola Astanova, jedna od najboljih pijanistica na svijetu.

Uz direktora turnira Feliksa Lukasa, novinarima su se obratili načelnik Bola Tihomir Marinković, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjemu državnom uredu za šport Darko Vučić i predstavnik glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc. Na konferenciji za medije govorile su i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas i Ana Konjuh (foto: Mario Ćužić)

Uz direktora turnira Feliksa Lukasa, novinarima su se obratili načelnik Bola Tihomir Marinković, načelnik Sektora za razvoj športa u Središnjemu državnom uredu za šport Darko Vučić i predstavnik glavnoga ureda Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc. Na konferenciji za medije govorile su i hrvatske Fed Cup reprezentativke Jana Fett, Tena Lukas i Ana Konjuh (foto: Mario Ćužić)

U Bolu se za WTA turnir dijele i besplatne ulaznice, uključujući i za finale te koncert naše pjevačice Badrić. Zainteresirani se za ulaznice trebaju javiti u Ured Turističke zajednice u Bolu do 1. lipnja. Prema dostupnim informacijama, za besplatne ulaznice interes je pokazalo gotovo 150 Boljana. Ulaznice će se moći preuzeti u ponedjeljak, 3. lipnja. Najveći interes Boljana očekuje se na finalu turnira.

Podjelite:

You may also like...