Ante Pranić, kandidat za župana Splitsko-damatinske županije, u kratkom video prikazuje svoju najveću snagu na predstojećim izborima - tim za promjene.
"Naša snaga su ljudi! Dokazani pojedinci spremni pokrenuti promjene u našoj županiji. Pojedinac može puno, tim može sve. Pogledajte naš zajednički spot i izađite na izbore u nedjelju. Pokrenimo promjenu u Splitsko-dalmatinskoj županiji zajedno."

Dosta je
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Uzvratni susret Postirana i Vukovaraca – prijateljska nogometna utakmica u drugom planu

Hrvatski nogometni klub “Mitnica” iz Vukovara, član tamošnje 2. županijske nogometne lige, ovih je dana na našemu otoku, i to u Postirima. Uzvratni je to posjet toga vukovarskog kluba, nakon što su igrači i prijatelji iz Postira posjetili Vukovar i sudjelovali prošle godine u obilježavanju vukovarske tragedije. O tome nas je izvijestio član uprave HNK “Mitnica” Damir Sabo, rekavši kako su Postirani, osim sudjelovanja u koloni sjećanja na stradale Vukovarce iz Domovinskoga rata 18. studenoga, dan ranije, 17. studenoga, na stadionu HNK Mitnica odigrali prijateljski susret s domaćinima koji je završio pobjedom gostiju 4:1.

No, rezultat utakmice je manje važan. Tada se igralo za žrtve Vukovara, a danas u prijateljskome tonu. Puno je važnije uspostavljeno prijateljstvo tih dvaju nogometnih klubova, u čemu je, ističe Sabo, posebnu ulogu odigrao Filip Kasalo koji je od poslijeratnih dana s roditeljima dolazio u Postira, pa se tako stvorilo i prijateljstvo s lokalnim stanovništvom. Za prvoga susreta u Vukovaru igrači su se upoznali, kao i članovi uprave klubova te je tom prilikom dogovoren uzvratni susret na Braču, pojasnio je Sabo.
Glavni organizator uzvratnoga prijateljskoga susreta na našemu otoku bio je Josip Biočina. Kako nam je rekao Sabo, upravo je Biočina nedavno omogućio i dolazak 16 članove selekcije koji su prvi put sudjelovali na 3.

Međunarodnomu nogometnom turniru “Postira kup”. Po dolasku na otok Brač, u četvrtak 11. travnja, vukovarskoj ekipi organiziran je doček uz večeru i druženje, a danas su u tijeku dana posjetili pučišku tvrtku “Jadrankamen” i tamošnju Klesarsku školu, razgledavši njezine prostore. Prijateljski ogled na igralištu Polježice završio je pobjedom domaćina 6:2.

NK Postira Sardi i NK Mitnica na igralištu Polježice u Postirima

NK Postira Sardi i HNK Mitnica na igralištu Polježice u Postirima (foto: NK Mitnica)

Uz nogometaše i stručni stožer, u posjet Braču pristigao je i dopredsjednik kluba Željko Krajinović i još neki članovi uprave toga vukovarskog kluba. Hrvatski nogometni klub iz Vukovara jedan je od rijetkih klubova koji su 2008. godine osnovali i vode hrvatski branitelji i njihova djeca te djeca poginulih i nestalih. Prema riječima člana Uprave, klub je osnovan još 2008. godine s ciljem promicanja, organiziranja i reguliranja nogometne igre i sporta u gradskome naselju Mitnica i gradu u cjelini. Osim toga, klub svojom sportskom djelatnošću nastoji doprinijeti zdravom životu građana, sportskom odgoju i obrazovanju mladih i svih zainteresiranih, poručio je Damir Sabo. Kako je dodao, za klub igraju 22 registrirana seniorska igrača.

U subotu 13. travnja, Vukovarci planiraju posjet Bolu, zatim najvišemu vrhu otoka – Vidovoj gori, a poslije će se zaputiti prema Pražnicama i posjetiti veliki mural koji je izradila bračka Torcida u znak sjećanja na Dan Vukovara.

Prijateljska utakmica između NK Postira Sardi i NK Mitnica

Prijateljska utakmica između NK Postira Sardi i HNK Mitnica uzvratna je utakmica nakon one odigrane na stadionu NK Mitnica 17. studenoga prošle godine

Podjelite:

You may also like...