Bol se približava brojci od 6.000 gostiju; doznajte koliko je gostiju zabilježeno na kraju srpnja, a koliko na kraju srpnja 2019. godine

Turistička sezona je na vrhuncu. U Bolu sve vrvi gostima i izletnicima koji dolaze na jednodnevni izlet te uživaju u ljepoti te bračke destinacije. U to smo se uvjerili i fotografirajući plažu Zlatni rat koja je u ranim popodnevnim satima u nedjelju, 31. srpnja, bila puna kupača koji su uživali u suncem obasjanom biseru ne samo bolskoga turizma, već hrvatskoga, ali i svjetskoga.

Sa zanimanjem pratimo turističke pokazatelje u Bolu, u atraktivnoj i traženoj otočnoj destinaciji, u sezoni od koje mnogi očekuju puno, nadajući se da će se svojim brojkama ozbiljno približiti podacima iz predpandemijske 2019. godine.

Vodi privatni smještaj s 2.744 gostiju
Prema podacima Turističke zajednice općine Bol, u nedjelju 31. srpnja, posljednjega dana jednoga od udarnih turističkih mjeseci, u Bolu je bilo registrirano 5.743 gostiju. Njihov je broj sigurno veći kada se uzmu u obzir izletnici, ali i neregistrirani gosti, kao i činjenica da određeni iznajmljivači sa zakašnjenjem prijavljuju svoje goste. Iz TZ Bol pojasnili su i smještaj gostiju prema turističkim kapacitetima. — U hotelima je na dan 31. srpnja 2022. godine bilo prijavljeno 2.631, u privatnome smještaju 2.744, u kampovima 185 gostiju, u nekomercijalnom smještaju 179 i u OPG-u 4 gosta, referirali su iz bolskoga TZ-a.

U Bolu prednjače gosti iz Njemačke, gosti iz Hrvatske na drugome mjestu
Iako se mnogi nadaju da će ovogodišnja sezona po mnogočemu biti slična onoj iz 2019. godine, u Bolu ipak još nisu dostignuti rezultati iz predpandemijske sezone, barem ne na kraju srpnja. — Na dan 31. srpnja 2019. godine bilo je prijavljeno 6.388 gostiju, podsjetili su nas iz Turističke zajednice u Bolu, potvrdivši kako za sada 2019. godina i dalje bilježi bolje brojke od trenutnih. Zanimalo nas je i kakva je struktura gostiju u ovome trenutku na području te općine. Prema podacima TZ Bol, najviše gostiju je iz Njemačke (710), zatim iz Hrvatske (690), a na trećemu mjestu su gosti iz Slovenije (580). Slijede ih Austrijanci i Šveđani.

S obzirom na vrlo dobre turističke rezultate, htjeli smo čuti i komentar TZO Bol o dosadašnjem tijeku turističke sezone. Iz te su nam ustanove odgovorili kako komentar o turističkoj sezoni možemo dobiti po povratku direktora Markita Marinkovića na posao.

Plaža Zlatni rat u Bolu u nedjelju, 31. srpnja (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

 

Podjelite:

You may also like...