Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Bolski vijećnici donijeli odluku o zabrani radova za 2020. godinu: zabrana se ne odnosi na izgradnju infrastrukture u vlasništvu općine Bol

Vijećnici Općinskoga vijeća u Bolu na svojoj sjednici, održanoj prije nekoliko dana u općinskoj Vijećnici, donijeli su odluku o zabrani izvođenja radova za 2020. godinu, i to za razdoblje od 1. lipnja do 30. rujna te svake nedjelje i državnoga praznika u preostalomu razdoblju u godini.

Pribavljeno je i prethodno mišljenje Turističke zajednice općine Bol
Prema riječima predsjednika Vijeća Matka Bakovića (HDZ), odluka o zabrani izvođenja radova za 2020. godinu određuje vrste građevina, područje, razdoblje kalendarske godine i vrijeme u kojem se ne mogu izvoditi zemljani radovi i radovi na izgradnji konstrukcije građevine. Prije donošenja odluke, pribavljeno je mišljenje Turističke zajednice općine Bol.

radovi na uređenju trga u blizini bolske škole nisu išli planiranom dinamikom, jer su lođe vremenske prilike učinile svoje pa su se radovi produžili i nakon 1. lipnja (foto: J. Bašić)

radovi na uređenju trga u blizini bolske Osnovne škole nisu išli planiranim tempom, loše vremenske prilike učinile su svoje, pa su se radovi produžili i nakon 1. lipnja (foto: J. Bašić)

Odluka je donesena jednoglasno, a bit će objavljena i u Službenom glasniku
Zanimljivo, ali odluka o zabrani izvođenja radova u 2020. godini neće se odnositi na gradnju komunalne infrastrukture u vlasništvu Općine Bol ili tvrtki u vlasništvu Republike Hrvatske i zgrada javne namjene u vlasništvu Općine Bol, Republike Hrvatske ili Splitsko-dalmatinske županije. Osim toga, zabrana izvođenja radova neće se odnositi ni na građevine, odnosno radove za čije je građenje utvrđen interes Republike Hrvatske i na uklanjanje građevina na temelju rješenja građevinske inspekcije ili odluke nekoga drugoga tijela državne vlasti. Općinski vijećnici odluku su donijelo jednoglasno. Ona će, sukladno propisima, biti objavljena i u Službenom glasniku bolske Općine.

Zbog loših vremenskih prilika određeni radovi nisu bili završeni do 1. lipnja
Vrijedi podsjetiti da su se ove godine radovi na uređenju trga u neposrednoj blizini Osnovne škole u Bolu odvijali i poslije 1. lipnja, a što je potvrdio i načelnik općine Tihomir Marinković na sjednici Općinskoga vijeća od 28. svibnja. Produžetak tih radova uzrokovan je lošim vremenskim prilikama pa radovi nisu mogli biti dovršeni do 1. lipnja, pojasnio je. Zanimljivo, načelnik je tada obavijestio vijećnike da će komunalni redar obići gradilišta po Bolu i upozoriti građevinare o zabrani izvođenja radova nakon 1. lipnja.

radovi na uređenju trga u neposrednoj blizini Osnovne škole u Bolu nisu bili dovršeni do 1. lipnja. O tome je vijećnike izvijestio načelnik Tihomir Marinković još na sjednici Općinskoga vijeća održanoj krajem svibnja (foto: J. Bašić)

radovi na uređenju trga u neposrednoj blizini Osnovne škole u Bolu nisu bili dovršeni u roku zbog loših vremenskih prilika. O tome je vijećnike izvijestio načelnik Tihomir Marinković još na sjednici Općinskoga vijeća održanoj krajem svibnja. Tada je, vidljivo je iz zapisnika sa sjednice, poručio da se očekuje dovršetak tih radova do 15. lipnja (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...