Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

BOOKING SE NAPOKON OČITOVAO: Kod online prijevara uključujemo lokalne vlasti prema potrebama; gostima smo vratili novac za rezervaciju, pokrili troškove prijevoza i ponudili dodatan iznos

Nakon što je francuske turiste na otoku Hvaru nedavno dočekala, vjerovali ili ne, lažna vila, bolje reći nepostojeći Vila Felipi, a zatim je otkriveno da ta vila ipak postoji, ali ne na Hvaru, nego u Splitskoj na Braču, pisali smo o toj gotovo nemogućoj online prijevari. Villa Martelina u Splitskoj ni kriva ni dužna našla se na meti prevaranta, a njezini vlasnici nadaju se da to neće imati ozbiljnih posljedica u njihovu poslovanju.

Za sada nepoznati počinitelj otuđio je neovlašteno fotografije bračke vile i s njima je oglašavao nepostojeću vilu na otoku Hvaru gdje je Francuze ustvari dočekalo gradilište. Pisali smo o tomu turističkom skandalu i odmah zatražili očitovanje Bookinga, agencije preko koje su gosti tražili i rezervirali hvarsku vilu.

Što je Booking učinio kada su se javili francuski turisti s Hvara da Vila Felipe na Hvaru uopće ne postoji?
Postojimo zbog naših korisnika i uvijek se izrazito trudimo omogućiti im nevjerojatna iskustva na putovanjima. Iskreno nam je žao zbog poteškoća koje su zatekle ovu grupu turista. To definitivno nisu iskustva kakva želimo našim korisnicima, pa smo iz tog razloga osigurali potpun povrat novca za napravljenu rezervaciju, pokrili troškove prijevoza na novu lokaciju i ponudili dodatan iznos kao znak dobre volje. Smještajni objekt o kojem je riječ uklonjen je s naše stranice. Svakodnevno provodimo stotine tisuća rezervacija koje rezultiraju predivnim iskustvima korisnika iz cijeloga svijeta i to je cilj kojem smo u potpunosti predani. U rijetkim slučajevima kad se dogodi neočekivana situacija, naša služba za korisnike dostupna je 0-24 kako bi pružila podršku na sve moguće načine.

Kako je moguće da Booking oglasi nepostojeću vilu na otoku Hvaru bez prethodne provjere?
Neprestano optimiziramo čvrsto postavljene mjere sigurnosti kako bismo zaštitili naše korisnike i partnere te ozbiljno pristupamo procesu verifikacije svih naših objekata. Uz brojne provjere koje se obavljaju kako bi se verificirali smještajni objekti prije nego što im se dopusti oglašavanje na našoj platformi imamo i tim koji svakodnevno prati, otkriva i blokira sumnjive aktivnosti na Booking.com-u, a sve u skladu s najvišim tehničkim standardima. U veoma rijetkim slučajevima kada se pojavi razlog za sumnju u određeni smještajni objekt, odmah detaljnije istražujemo taj slučaj i poduzimamo potrebne mjere.

Prema uvjetima poslovanja Bookinga, što je agencija u tom slučaju duna učiniti kao posrednik gostima koji su prevareni?
Ako se desi situacija koja nije u skladu s našim načinom poslovanja uvijek postupamo s ciljem da slučaj razriješimo na zadovoljstvo naših korisnika kako bi se mogli vratiti planiranju i uživaju u putovanju.

Imate li podatak jesu li se francuski turisti smjestili i je li im osigran drugi smještaj?
Da, bili su veoma zadovoljni s novim smještajem i kompenzacijom koju smo im osigurali.

Hoće li Booking poduzeti kakve pravne radnje protiv nepoznate osobe koja je na stranicama Bookinga oglašavala nepostojeću vilu?
Kad se radi o slučajevima online prijevara poput ovoga koji se desio, uključit ćemo lokalne vlasti prema potrebama.
Iz Bookinga su nam pojasnili da je korisnicima njihovih usluga služba za korisnike stalno dostupna, a kontaktirati ih se može preko telefona, e-maila ili chata. Kontaktirali smo tada i vlasnike Ville Marteline iz Splitske iz koje su nam poručili kako još uvijek ne znaju razmjere konkretne štete:
– Za nezakonito korištenje fotografija saznali smo putem društvenih mreža. Nažalost, još uvijek ne možemo znati u kolikoj mjeri će ova situacija naštetiti našem ugledu i poslovanju. Bilo bi neprofesionalno govoriti o konkretnim razmjerima štete prije razrješenja situacije, poručila je tada za naš portal “BRAČ danas” menadžerica te bračke vile, čiji su podaci ostali poznati uredništvu.
Neslužbeno smo uspjeli doznati i da su vlasnici vile u Splitskoj kontaktirali odvjetnika te će vidjeti što će poduzeti s obzirom da se evidentno radi o neovlaštenom preuzimanju i korištenju fotografija njihove vile. – Policija je zaprimila prijavu i napravljen je zapisnik, poručila nam je menadžerica. Vrijedi podsjetiti da su vlasnici bračke vile francuskim gostima ponudili i besplatan vikend u njihovoj vili. – Suosjećamo s francuskim gostima, rekla nam je kratko menadžerica Ville Marteline.

vlasnici vile u Splitskoj francuskim su gostima ponudili bespatan vikend kad im se oslobode kapaciteti u zamjenu za prevaru na Hvaru gdje su se neovlašteno našle fotografije njihove vile uz vilu koja i ne postoji (izvor: luxurycroatianvillas.com)

vlasnici vile u Splitskoj francuskim su gostima ponudili bespatan vikend kad im se oslobode kapaciteti u zamjenu za prevaru na Hvaru gdje su se neovlašteno našle fotografije njihove vile (izvor: luxurycroatianvillas.com)

Podjelite:

You may also like...