PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Dan Turističke zajednice općine Bol; ova godina u mnogočemu će biti posebna za bolski turizam: ostvareno je 33 posto dolazaka i 39 posto noćenja

Dan Turističke zajednice općine Bol obilježava se u četvrtak, 8. listopada. Na tadašnji dan 1954. godine registrirano je Turističko društvo Bol, a prvi predsjednik je bio Đuro Vodanović.

Ostvareno 39 posto prošlogodinjih rezultata
Zbog epidemioloških prilika ove godine neće se održati svečana sjednica skupštine Turističke zajednice u Bolu kako je to bilo uobičajeno prethodnih godina. Pred turističkim djelatnicima je analiza turističkih rezultata, razmišljanje o tome je li se možda moglo učiniti više za bolje turističke rezultate. Postsezona je u Bolu definitivno podbacila, o čemu je BRAČ danas već pisao. Iako se u najavama ovogodišnje sezone spominjala mogućnost njezina produžetka, s naglaskom na jačanje rujna i listopada, s obzirom da je predsezona također zakazala, to se ipak nije obistinilo. Treba dodati kako u Bolu kada je u pitanju turistički promet, postsezona čini i do 18 posto toga prometa, dok ožujak, travanj i svibanj zajedno nose oko 8 posto prometa, a lipanj oko 15 posto. Ostalo otpada na središnji dio sezone.

Tko će bolje prezentirati svoje mjesto od samih Boljana
— Koristimo ovu priliku zahvaliti svim mještanima Bola koji su aktivno sudjelovali u promociji našega mjesta kroz kampanju Naše bolske priče, a koja je ocjenjena kao jedna od najboljih promotivno–turističkih kampanja ove godine u Republici Hrvatskoj.v Hvala Pjerinu, Franciju, Mirjanu i Ireni, Meri i Mariju, Nikici, Pravdanu, Sandri i Tončiju, Mariji, Ivanu, Ivoni, padre Damiru, Loren i Andražu, Tomažu i Ianu, Šimi, Tinu, Zoranu, Dinku i Jeleni, Smiljani, Tončiju i Marinu te ostalim mještanima Bola koji su sudjelovali u kampanji, jer tko će bolje prezentirati svoje mjesto od nas samih, poručili su iz bolske Turističke zajednice.

Dolazaka 33 posto, a noćenja 38 posto
Prema podacima TZ Splitsko-dalmatinske županije, od 1. siječnja do 30. rujna u Bolu je ostvareno 35.873 turističkih dolazaka, od čega 7.738 domaćih i 28.135 dolazaka stranih gostiju. Kad se podaci usporede s dolascima u istomu razdoblju prošle godine, dolazi se do 33 posto ostvarenoga prometa. Što se tiče turističkih noćenja, u Bolu je u istomu razdoblju ove godine zabilježeno 222.351 noćenje, dok je lani od siječnja do rujna bilo 583.790 noćenja. Objavljeni podaci govore da je ostvareno 38 posto prometa.

Prema podacima TZ Splitsko-dalmatinske županije, od 1. siječnja do 30. rujna u Bolu je ostvareno 35.873 dolaska, od čega 7.738 domaćih i 28.135 dolazaka stranih gostiju. Kad se podaci usporede s dolascima u istomu razdoblju prošle godine, ostvareno je tek 33 posto prometa (izvor: TZ Bol)

Podjelite:

You may also like...