Grad Supetar

Direktor TZ Bol Marinković u emisiji “Dobro jutro Hrvatska” o pripremama u Bolu za turističku sezonu

Direktor ureda Turističke zajednice u Bolu Markito Marinković gostovao je danas, 19. travnja, u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” Hrvatske radiotelevizije.

Tema gostovanja bila je priprema za nadolazeću turističku sezonu s naglaskom na uvedeno brzo antigensko testiranje za turiste. U studiju HRT-a bila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Prošloga tjedna odrađeno pet antigenskih testova
— Bol je prva otočka destinacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je uvela brzo antigensko testiranje. Ideja o brzom antigenskom testiranju traje već više od mjesec dana. Stizali su nam brojni upiti vlasnika stanova i kuća za odmor, kao i ostalih dionika iz turističkoga sektora u Bolu o mogućnostima uvođenja takvoga testiranja. Mi smo se samoorganizirali i zajedno s ordinacijom opće medicine počeli s prvim testiranjima. Prošloga tjedna odrađeno je pet antigenskih testova. Za ovaj tjedan također je izvršena narudžba za nekoliko testova, istaknuo je direktor TZ Bol Marinković, dodavši kako će testiranjem u Bolu gosti uštedjeti na putovanju do Supetra i nazad. Punkt će, pojasnio je, biti ordinacija opće medicine, a liječnik će prema potrebi odlaziti i do hotela ako se formira veća grupa.

Plaži Zlatni rat može primiti u jednom trenutku i do 2.500 turista
Govoreći o osiguranju epidemioloških mjera na plaži Zlatni rat, Marinković je poručio da ta plaža prema svim epidemiološkim mjerama u jednomu trenutku može primiti 2.500 turista. — Poštivanje epidemioloških mjera uključuje razmak između ležaljki, zatim njihovu dezinfekciju nakon upotrebe, dezinfekcijska sredstva pred ulaskom u ugostiteljske objekte te postavljanje informativnih ploča po plaži, pojasnio je direktor bolskoga TZ-a.

Ministrica Brnjac: Turistima je najvažnija sigurnost
Osvrnuvši se na početak antigenskoga testiranja za goste u Bolu, ministrica turizma Brnjac pohvalila je nastojanja tamošnje turističke zajednice te dodala kako je to na tragu onoga što je započelo Ministarstvo. — Ministarstvo je okupilo direktore regionalnih turistističkih zajednica koje smo zamolili da stupe u kontakt s lokalnim zavodima i epidemiolozima, a kako bi se vidjelo gdje bi se mogli formirati dodatni punktovi za testiranja. Za turiste je važno da im se testiranja omoguće i vikendom, prije povratka, i naravno uz prethodnu najavu. Projekt smo pokrenuli još prošle godine jer što smo gledali što je najvažnije što turist traži, a turist traži sugurnost, naglasila je Brnjac. Naglasila je kako je u sklopu projekta Safe stay in Croatia omogućeno smještanim objektima da zatraže naljepnicu ako poštuju epidemiološki standard. Naljepnica u objektu znači da taj objekt poštuje sve epidemiološke standarde te da gost može ostati u tomu objektu i biti siguran, pojasnila je ministrica. Naglasila je i kako će se provoditi kontrole protokola, i to na tri razine. Prva razina kontrole, rekla je, već je krenula, a provodi je Ministarstvo turizma i sporta, drugu će obavljati Savjet za razvoj i oporavak turizma, a treću gosti koji se nađu u smještajnom objektu.

Prvi let za Brač najavljen početkom svibnja, a otvaranje hotela sredinom svibnja
Direktor Marinković istaknuo je da je u Bolu već 40 posto privatnih iznajmljivača preuzelo u uredu Turističke zajednice naljepnicu safe stay in Croatia te dodao kako očekuje da će do početka lipnja svi iznajmljivači imati tu naljepnicu u smještajnim objektima. Na pitanje što će biti s letovima prema Braču, direktor bolskoga TZ-a odgovorio je da je prvi let najavljen početkom svibnja iz Zagreba, a radi se o redovitoj avio liniji Zagreb – Brač – Zagreb. Ostali letovi, rekao je, najavljeni su za drugu polovicu lipnja. Naglasio je da je i Zračna luka Brač osigurala mogućnost brzoga antigenskoga testiranja koje će se provoditi u zgradi zračne luke. Na kraju je najavio kako će prvi hoteli svoja vrata otvoriti sredinom svibnja, a što će ovisiti o epidemiološkoj situaciji.

direktor ureda Turističke zajednice u Bol Markito Marinković u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” HRT-a

Podjelite:

You may also like...