PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Evo koliko Milna bilježi turističkih dolazaka i noćenja

Iz Milne nam i početkom kolovoza stižu dosta dobri turistički rezultati za prethodni mjesec. U srpnju na području te općine ostvareno je 4.138 dolazaka i 31.250 noćenja u komercijalnom turističkom prometu, objavila je Turistička zajednica u Milni.

Promet dolazaka i noćenja na razini od 63 posto
Ako se srpanjski podatci usporede sa prošlogodišnjima, oni iznose 63 posto lanjskih dolazaka i isto toliko noćenja. Prošle godine u srpnju je u općini Milna zabilježeno 6.501 turističkih dolazaka i 48.977 turističkih noćenja.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke
Najviše noćenja u prethodnom mjesecu ostvarili su turisti iz Njemačke, i to 23,03 posto, zatim slijede domaći turisti s udjelom od 16,76 posto noćenja, a na trećem su mjestu gosti iz Poljske s ostvarenih 12,05 posto noćenja. Slovenci su na četvrtom mjestu s 9,18 posto noćenja, a češki turisti ostvarili su udio od 7,64 posto u ukupnom broju noćenja. — U statistiku nisu uračunata noćenja vikendaša kao ni noćenja u nautičkom turizmu, poručili su iz TZ općine Milna.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera
U sklopu ovogodišnjega Milnarskoga srca lita kroz kolovoz bila je planirana provedba dijela aktivnosti prijavljenih i odobrenih od strane FLAGA-a Supetar. — Aktivnosti su odgođene zbog trenutne situacije s epidemijom koronavirusa i poštivanja epidemioloških mjera te Odluke o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika, istaknuli su milnarske TZ-e.

Ništa od Male škole brodogradnje
Tako su odgođeni brojni programi, od Male škole brodogradnje, planirane od 2. do 6. kolovoza, zatim Dječji turnir u balotama koji se trebao održati u Bobovišćima 6. kolovoza, pa Ribarska večer u Bobovišćima istoga dana na kojoj su posjetitelje trebali zabavljati Matko i Brane. Osim toga, odgođen je i Obilazak znamenitosti pomorske baštine Milne, planiran za 10. kolovoza, kao i turnir u balotama, najavljen prethodno 12. kolovoza. Sljedećega dana neće se održati ni nastup klape Šufit koja je trebala zabavljati posjetitelje u Milni.

U srpnju na području općine Milna ostvareno je 4.138 dolazaka i 31.250 noćenja u komercijalnom turističkom prometu, objavila je Turistička zajednica u Milni (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...