Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Grad Supetar među deset gradova po izdvajanju za kulturu; glavna manifestacija “Supetarsko lito” već 35 godina nudi kulturne, zabavne i umjetničke sadržaje

Nova vrijedna vijest za grad Supetar i njegove stanovnike stiže iz izvješća FINE-e za 2018. godinu, prema kojemu je grad Supetar među deset gradova što se tiče izdvajanja za kulturu po stanovniku, objavio je portal gradonacelnik.hr.

Grad Supetar izdvojio 2,8 milijuna kuna za kulturu
Prema objavljenim podacima, grad Supetar u 2018. godini za kulturu je izdvojio 2,8 milijuna kuna ili 695,82 kune po stanovniku, uz napomenu da grad Supetar, prema popisu iz 2011. godine, ima 4.074 stanovnika.

“Supetarsko lito” već 35 godina
Najvažnija kulturna manifestacija na području toga grada je “Supetarsko lito” koje već 35 godina nudi kulturne, zabavne i umjetničke sadržaje svojim posjetiteljima. Organizator je ljetne manifestacije grad Supetar, dok posebna događanja pripadaju Turističkoj zajednici Grada na čelu s direktorom toga ureda Ivanom Cvitanićem. Prošlogodišnja manifestacija otvorena je 15. lipnja smotrom dalmatinskih otočkih klapa, a zatvorena Međunarodnim bračkim ljetnim karnevalom koji je upriličen sredinom rujna.

Grad Hvar najviše izdvaja za kulturu
Titulu grada prema najvišem izdvajanju za kulturu nosi Hvar koji je u 2018. godini za kulturu izdvojio 13,9 milijuna kuna, odnosno 3,280,44 kuna po stanovniku, s napomenom da grad Hvar ima 4.251 stanovnika.

Grad Supetar izdvojio je za kulturu u 2018. godini 2,8 milijuna kuna i nalazi se tako među deset najboljih gradova po izdvajanju prema broju stanovnika (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...