Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

GRADONAČELNICA IVANA MARKOVIĆ: Ne interesira nas činjenica da nema slobodnih brodova, ako nisu sposobni neka se maknu s linije i nađe se koncesionar s kvalitetnom uslugom

— Kako da odgovorim gostu koji daje pohvale na smještaj, otok i odmor, ali kaže da se više neće vratiti radi čekanja na trajekt na suncu cijeli dan. Ako ‘Jadrolinija’ nije sposobna odgovoriti na izazove neka se makne sa linije i nađe se koncesionar koji će moći pružiti kvalitetnu uslugu, a ne da smo iz godine u godinu prepušteni sami sebi i improvizaciji oko organizacije prometa i čekanja na red za trajekt, odlučna je gradonačelnica Supetra Ivana Marković u poruci koju je odaslala danas, 20. kolovoza, preko facebooka u javnost.

Izbjegavajte prometovanje istočnim dijelom grada
Napomenula je da je danas održan i sastanak sa svim službama u gradu Supetru te je zatražena pomoć i drugih jedinica lokalne samouprave, a s obzirom na gužve koje se očekuju u brodskom, odnosno trajektnom prometu. U obraćanju javnosti supetarska gradonačelnica zamolila je stanovnike da u nadolazećemu vikendu izbjegavaju prometovanje istočnim dijelom grada.

Ne interesira nas da nema slobodnih brodova
— Hvala svima uključenima u organizaciji ove izvanredne situacije, a pogotovo svima koji su na terenu. Apeliramo na ‘Jadroliniju’ na izvanredne linije i ne interesira nas činjenica da nema slobodnih brodova, poručila je jasno prva žena grada Supetra u kojem ovih dana vlada totalni prometni kaos.
Samo je naš portal upravo jučer, 19. kolovoza, objavio rezultate u prometovanju državnoga brodara “Jadrolinije” koja je u prva dva kolovoška vikenda prebacila 82 tisuće putnika i 17 tisuća osobnih vozila. O financijskoj dobiti u poslovanju “Jadrolinije” pisat ćemo kad brojke budu poznate. Vaš reporter jučer je prijepodne pratio odvijanje prometa u gradu Supetru, s naglaskom na samo središte grada i ulaz u grad Supetar, kao i kolonu vozila koja je bila osuđena na čekanje za ukrcaj na jednu od redovitih Jadrolinijinih linija prema kopnu. Policija i komunalni redari gradske službe bili su uključeni u reguliranje prometa na samom prilazu parkirališnom prostoru za trajekt, kao i na gradskom rotoru gdje ovih dana vlada prava gužva. Ona se naravno očekuje i sljedećih dana, do kraja kolovoza kada će i sezona polako krenuti prema silaznoj putanji.

Nismo u mogućnosti poslati niti jedan brod za izvanrednu liniju
Prema jučerašnjem pisanju Slobodne Dalmacije, “Jadrolinija” je obavijestila kako su svi brodovi u funkciji te kako nisu u mogućnosti poslati niti jedan brod za izvanrednu liniju iz Splita za Supetar i obratno. Problem očigledno nije nov i nije nepoznat. Teško je udovoljiti uvijek i svima. Iz državnog brodara pravdaju se nedostatkom brodova, unatoč izmjenema u plovidbenom redu s našeg otoka i s kopna prema otoku.
— Nezamisliv pritisak na ljude, organizaciju, Grad ako nemamo potporu od svih koji su u lancu uključeni, zaključila je Marković, pohvalivši gradske službe u svemu što rade ovih dana. — Danas sam bila u luci, na cesti, rotoru pa tako iznova par sati sa svim svojim službama i uvjerila se da ljudi rade u vrlo teškim uvjetima težak posao, rekla je gradonačelnica, poručivši kako su kao jedinica lokalne samouprave prepušteni sebi.

u gradu Supetru ovih se danas promet odvija otežano, posebno na ulasku u grad, a u trajektnoj luci vlada gužva zbog brojnih vozila koja čekaju ukrcaj na trajekt (foto: J. Bašić)

u gradu Supetru ovih se danas promet odvija otežano, posebno na ulasku u grad, a u trajektnoj luci vlada gužva zbog brojnih vozila koja čekaju ukrcaj na trajekt (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...