Katarina Marčić potvrdila: Skupština TZ Općine Bol održat će se u utorak. Dvoje članova bit će razriješeno članstva u Turističkom vijeću. Hoće li nešto izmijenjen sastav vijeća odlučiti o novom direktoru?

U drami oko izbora direktora Turističke zajednice općine Bol koja traje još od travnja, uoči novih izbora po ponovljenome natječaju, četvrtomu u nizu, pojavio se novi, možda i odlučujući element uoči glasanja o kandidatima za čelnu poziciju ureda TZO Bol.

Skupština TZO Bol sazvana za 2. kolovoza
Početkom kolovoza, točnije drugoga dana toga mjeseca, s početkom u 10.00 sati održat će se Skupština TZO Bol koju je sazvala predsjednica Skupštine i Turističkoga vijeća Katarina Marčić (općinska načelnica, op. a.). Skupština, sazvana s nekoliko točaka dnevnoga reda, mogla bi u mnogočemu odrediti i nadolazeće ponovljene izbore za direktora. Portal BRAČ danas već je pisao da su dva člana Turističkoga vijeća TZO Bol koje odlučuje o novome direktoru, zatražila razrješenje iz vijeća, što znači da će umjesto njih Turističko vijeće dobiti dva nova člana i priliku izjasniti se o kandidatima.

Jedan zahtjev iz poslovno uvjetovanih razloga, a drugi iz osobnih razloga
Kako nam je pojasnila prva osoba Turističkoga vijeća u Bolu Katarina Marčić, Bretanide resort d.o.o. zbog poslovno uvjetovanih razloga zahtjevom je zatražilo razrješenje Karin Dubravčić s dužnosti člana Skupštine, ali i Turističkoga vijeća TZO Bol. To će biti druga točna dnevnoga reda, dok bi članovi Skupštine trebali zatim imenovati Nataliju Bilić za novoga člana Skupštine TZO Bol koja će zastupati interese Bretanide resort. Drugi dosadašnji član bolskoga Turističkoga vijeća koji će biti razriješen je Stanko Kvesić, no radi se o osobnome zahtjevu za razrješenje, pa nema, kad su osobni razlozi u pitanju, osnove da Skupština ne udovolji Kvesiću. Skupština, u čijemu radu uz predsjednicu sudjeluje još 18 predstavnika, trebala bi zatim izvršiti izvor dva nova člana Turističkoga vijeća, te se početkom kolovoza očekuje da će u ponešto izmijenjenome sastavu to vijeće ponovno saslušati kandidate za direktora te odlučivati tko će od njih sljedeće četiri godine rukovoditi bolskim TZ-om.

Tri kandidata tražit će ponovno povjerenje članova Turističkoga vijeća
Podsjećamo da su i na četvrti natječaj pristigle tri prijave, i to istih kandidata kao i na prethodnome natječaju. Marčić smo upitali i ima li saznanja kada bi se mogla održati sjednica Turističkoga vijeća na kojoj bi se prvo trebali saslušati kandidati, odnosno predstaviti program njihova rada, a potom izvršiti i izbor. — U ovomu trenutku nemam informaciju kada će se Vijeću TZO Bol predstaviti kandidati za direktora. Iako ima dovoljan broj članova za legitimno donošenje odluke, na zakazanoj sjednici Supštine odabrat će se nova dva člana pa će se kandidati predstaviti kompletiranome Vijeću TZO Bol. Predložiti ću da se na istoj sjednici donese i odluka o imenovanju novoga direktora/ice, poručila je za naš portal Marčić.

Marčić: Ne bih spekulirala o razlozima
Od predsjednice Skupštine i Turističkoga vijeća zamolili smo i da kako komentira činjenicu da TZO Bol još uvijek nije izabrala direktora TZ Bol, dok se Bol nalazi na vrhuncu turističke sezone. — Od travnja kontinuirano traje natječaj. Činjenica je da ni jedan kandidat nije uspio uvjeriti članove vijeća i dobiti potrebnu većinu. Ne bih spekulirala o razlozima. Svi turistički djelatnici znaju da se najveći dio posla odradi zimi i u proljeće, a ljeto se odrađuje. Ako postupak izbora direktora ili direktorice dovršimo u vrhuncu sezone imat će dovoljno vremena da se upozna s funkcioniranjem TZ-a i za pripremu nove turističke sezone, stoga to ne vidim kao problem, izjavila je Marčić.

“Veliki problem poduzetnicima i mještanima je inflacija”
Prema podacima TZO Bol, u Bolu je na dan 23 srpnja boravilo 5.406 turista, o čemu smo već pisali, pa smo Marčić upitali i je li zadovoljna dosadašnjom turističkom sezonom s obzirom na aktualne turističke pokazatelje te jesu li oni u skladu s njezinim očekivanjima. — Nakon dvije pandemijske i u ovu turističku godinu ušli smo sa strepnjom zbog rata u Ukrajini. Neki hoteli su zbog renovacije otvoreni nešto kasnije no inače, a nakon dvije godine Bluesun hotel Borak je ponovno primio goste pa su se hotelski kapaciteti u srpnju ponovno vratili na one iz 2019. a time su se i fizički pokazatelji približili 2019. Mogu reći da sam zadovoljna tijekom turističke sezone, no ono što predstavlja veliki problem našim poduzetnicima, a i mještanima je inflacija. Ekstremno povećanje cijena svih inputa, a posebno energenata, posljedično je dovelo do povećanja cijena svih usluga, pa će i prihodi biti sigurno bolji, no ne nužno i bolji ukupni financijski rezultati, poručila je Marčić za BRAČ danas.

Skupština TZO Bol sazvana je za 2. kolovoza. Na skupštini će biti razriješena dva člana Turističkoga vijeća TZO Bol koje će u nešto izmijenjenome sastavu odlučivati o novom direktoru bolskoga TZ-a (foto: Jadran Bašić/BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...