Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Kompletan turistički promet odvija se uglavnom u privatnom smještaju koji svake godine podiže kvalitetu

Turistička zajednica općine Sutivan izvijestila je kako je u prvoj polovini kolovoza u Sutivanu zabilježeno 2.162 turistička dolaska, a što je na razini od 74,45 posto u odnosu na isto razdoblje lani, i 17.125 turističkih noćenja ili 69,74 posto lanjskoga prometa.

Porast dolazaka domaćih turista
— Kompletan turistički promet uglavnom se odvija u privatnom smještaju koji svake godine kontinuirano podiže kvalitetu, istaknuli su iz TZ u Sutivanu. Prema podacima koji dolaze iz Sutivana, evidentiran je porast dolazaka domaćih turista od 38,34 posto te porast u noćenjima od 15,75 posto u odnosu na prošlu godinu. Strani turisti bilježe promet od 64,97 posto u dolascima i 62,32 posto u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu.

Poslije Hrvata turisti iz Poljske
— U ukupnom turističkom prometu privatan smještaj sudjeluje sa 79 posto, obrti i poduzeća sa 16,43 posto te hotel sa 4,57 posto, pojasnili su iz TZ u Sutivanu gdje mogu biti zadovoljni dosad ostvarenim unatoč ne baš blistavim najavama sezone, Dodali su kako su najbrojniji domaći turisti, a zatim oni iz Poljske, Slovenije, Mađarske i Njemačke.

Turistička zajednica općine Supetar priopćila je kako je u prvoj polovini kolovoza ostvaren turistički promet od 74 posto u dolascima i 69 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...