Bretanide - posao i karijera
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Kreće sezona letova na bračkome aerodromu

Letom iz zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman prema Zračnoj luci Brač u utorak 2. travnja, s polaskom u 12,40 sati, bit će uspostavljen prvi let ove godine s našim otokom. To će biti ujedno i početak ljetne sezone letova bračke Zračne luke, potvrdio nam je to Tonči Peović, glavni menađer bračkoga aerodroma. Taj će let obaviti Croatia Airlines s obzirom da je prometovanje toga zračnoga prijevoznika dio ugovora koji Croatia Airlines ima sa Republikom Hrvatskom, a u kojem je definirana obveza prometovanja prema svim aerodromima u Hrvatskoj. Taj će avioprijevoznik, prema riječima direktora Peovića, letjeti prema Braču utorkom i subotom, i to od 2. travnja do 26. listopada.

S obzirom na najave o uspostavljanju izravnoga leta iz Kieva prema Braču ukrajinskoga avioprijevoznika SkyUp Airlinesa, prvi čovjek bračkoga aerodroma je napomenuo kako je ukrajinski prijevoznik najavio let za Brač ove godine, ali kako je vjerojatno zbog kasnoga i nedovoljnoga bookinga avioprijevoznik ukinuo najavu leta za Brač. Međunarodne čarter linije startat će 11. svibnja.

Zanimalo nas i kakva su očekivanja glede broja putnika ove godine, u odnosu na proteklu sezonu letenja. Direktor Peović ističe kako ove godine brački aerodrom očekuje oko 32 000 putnika, dok je u 2018. godini kroz zračnu luku prošlo 30 200 putnika.

Zračna luka Brač važan je poslovni projekt s obzirom na turističko usmjerene brojnih bračkih mjesta kao omiljenih destinacija gostiju. Prošle godine izvršena je rekonstrukcija piste i to tako da je ona produljena na 1760 m s okretištem na kraju piste 22. Navedeno produljenje omogućilo je pak slijetanje mlaznih zrakoplova do 150 sjedala kao što su Embraer170, Embraer 190, Airbus 319 i Boeing 737-300. U prvoj fazi bračka pista bila je duljine 1200 m i širine 30 m te je mogla zadovoljiti potrebe zrakoplova do 50 sjedala, a koji su se nalazili u floti bližih regionalnih prijevoznika.

Zračna luka Brač

Na brački aerodrom sletit će avion Croatia Airlinesa iz Zagreba oko 13,30 sati

Podjelite:

You may also like...