Martina Rendić iz TZ grada Supetra: Očekujemo da će u kolovozu brojevi turističkih noćenja rasti

Započeo je drugi udarni turistički mjesec – kolovoz. U Supetru pružatelji usluga u turizmu, prije svega iznajmljivači, ali i ugostitelji, trebali bi biti zadovoljni brojem gostiju. Sezona je na vrhuncu, a svi, s kojima smo razgovarali, priželjkuju da ona što dulje potraje.

I brojke koje nam stižu iz Turističke zajednice grada Supetra na kraju srpnja obećavajuće su i ukazuju na porast broja dolazaka i noćenja u odnosu na prošlogodišnji srpanj.

Zadnjega dana srpnja u Supetru 5.297 gostiju
Kako su nas izvijestili iz TZ grada Supetra, 31. srpnja, dakle prije dva dana, na području Supetra boravilo je 5.297 gostiju. Podaci su to eVisitora pa su uvijek moguća mala odstupanja zbog kasnije registracije gostiju, iako je iznajmljivačima određen rok da u 24 sata od dolaska turista izvrše njihovu prijavu u sustav. Iz TZ Supetar voditeljica ureda Martina Rendić za BRAČ danas podrobno je izvijestila: — Na dan 31. sprnja u hotelskome smještaju boravilo je 1.447 gostiju, u privatnome smještaju 2.226, u ostalim objektima druge vrste (skupina kampovi) 977, u kampovima 339, u nekomercijalnom smještaju 289, na OPT-ovima 19 gostiju.

Zadnjega dana srpnja prošle godine bilo je 5.993 gostiju
Kako bismo ovogodišnje turističke pokazatelje usporedili s lanjskima, Rendić nam je vrlo rado ustupila podatak o broju evidentiranih gostiju 31. srpnja prošle godine, kada je na području Supetra boravilo 5.993 gostiju. No, kada se ovogodišnje turističke brojke, od siječnja do srpnja, usporede s onima u istome razdoblju lani, iz TZ grada Supetra više su nego zadovoljni rezultatima. — Na području Grada Supetra, u prvih sedam mjeseci ove turističke godine bilježimo 46.827 turističkih dolazaka i 297.901 turističkih noćenja. Uspoređujući ove podatke s istim razdobljem 2021. godine, u broju dolazaka bilježimo porast od 52 posto, a u broju noćenja porast od 50 posto, poručila je Rendić, koja puna optimizma gleda na započeti kolovoz te nastavak rasta broja turista u dolascima i noćenjima.

U Supetru turistički kapaciteti popunjeni 83 posto
Iako su turistički kapaciteti u ovome trenutku popunjeni 83 posto, u Supetru se nadaju da će i kolovoz pokazati izvrsne turističke brojke s kojima će mnogi biti zadovoljni. — Što se tiče kolovoza, očekujemo da će brojevi turističkih noćenja rasti i da ćemo u konačnici zaista biti zadovoljni s brojevima noćenja i dolazaka. Sagledavajući sve podatke zaista smo zadovoljni s proteklim periodom. Nakon dvije pandemijske godine, ova nam je započela ratom u Ukrajini, te smo se pribojavali kakvi će nam biti turistički rezultati, rekla nam je Rendić. Zanimalo nas je i tko su ovih dana najbrojniji gosti na području Supetra. Prema riječima direktorice supetarskoga TZ-a, najviše je gostiju iz Njemačke, zatim gostiju iz Hrvatske, dok su na trećemu mjestu gosti iz susjedne Slovenije.

I na kraju, uvijek se postavlja pitanje hoće li sezona 2022. godine ostvariti rezultati iz sjajne, po mnogočemu izuzetne turističke 2019. godine. — Usporedba s 2019. godinom daje nam podjednako obećavajuće rezultate i to minus od samo 1,6 posto u dolascima i minus od 4,6 posto u noćenjima, poručila je Rendić iz TZ grada Supetra.

foto: Jadran Bašić (BRAČ danas/iz arhive)

Podjelite:

You may also like...