Salon namještaja DC DESIGN - U poslovnoj zoni Malačnica na staroj adresi ELEKTRE C, - Malačnica 16, 21400 Supetar

Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Milna u prvoj polovici srpnja bilježi značajno povećanje dolazaka gostiju

Iz Milne nam stižu dobri turistički rezultati, ovaj put za prvi dio srpnja. Turistička zajednica tamošnje Općine objavila je danas, 21. srpnja, da je u prvih petnaest dana ovoga mjeseca zabilježeno 3.826 dolazaka gostiju i 21.099 noćenja, a što je značajno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Značajan porast u dolascima i noćenjima
Usporedbe radi, u prvom dijelu srpnja protekle godine, u Milni je bilo registrirano 2.818 dolazaka i 18.898 noćenja gostiju. To konkretno znači da je prva polovica ovogodišnjega srpnja zabilježila porast od 35.77 % u dolascima i 11.65 % u noćenjima. Vrijedni i ohrabrujući rezultati. Iz milnarske TZ napominju da u navedenu statistiku nisu uključena noćenja vikendaša, kao ni turista u nautičkom turizmu.
I u prethodnom mjesecu lipnju iz Milne su stizali dobri i pozitivni rezultati. Tada je bio zabilježen porast u dolascima gostiju od 7.02 % i u noćenjima od 11.7 %. Radi se o značajno boljim turističkim rezultatima. Prema izvještajima Turističke zajednice u Milni, u lipnju su po broju prednjačili turisti iz Velike Britanije, a zatim njemački i švedski gosti.

Više dolazaka, ali manje noćenja
Milnu smo rado istaknuli iz jednostavne činjenice što s različitih strana na našemu otoku ne stižu odviše ohrabrujući rezultati uz ovogodišnju sezonu. Bol i Supetar kao udarne turističke destinacije u lipnju su zabilježile više dolazaka ali značajno manje noćenja. U cijeloj priči izgleda da hoteli mogu najviše trljati ruke, dok su privatni iznajmljivači na mukama te nisu baš zadovoljni ni dolascima, još manje noćenjima gostiju. O razlozima će se ipak trebati voditi ozbiljnija analiza na kraju turističke sezone, a ozbiljno osmišljavati i planirati sljedeća turistička godina.

Milna je u prvih petnaest dana ovogodišnjega srpnja ostvarila pozitivne turističke rezultate. Tamošnja Turistička zajednica zabilježila je porast od 35.77 % u dolascima gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a porast bilježe i noćenja (foto: J. Bašić)

Milna je u prvih petnaest dana ovogodišnjega srpnja ostvarila pozitivne turističke rezultate. Tamošnja Turistička zajednica zabilježila je porast od 35.77 % u dolascima gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a porast je zabilježen i u noćenjima (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...