PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Milna u srpnju ostvarila više od 6.500 dolazaka i gotovo 49.000 noćenja; nastavljaju se dobri turistički rezultati

Iz Milne nam i početkom kolovoza stižu odlični turistički rezultati za prethodni mjesec. Već smo na portalu objavili turističke rezultate za prvi dio srpnja, kada je u Milni bilo zabilježeno 3.826 dolazaka gostiju i 21.099 noćenja, a što je bilo značajno povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U srpnju u porastu broj dolazaka i noćenja
Ovaj put donosimo rezultate i za cijeli prethodni mjesec u toj bračkoj općini. S ostvarenih 6.501 dolazaka i 48.977 noćenja Milna bilježi značajno povećanje u odnosu na isto razdoblje lani, u srpnju 2018. godine. Povećanje je to od 6.36 % u dolascima i 9.36 % u noćenjima.
Prema izvještajima tamošnje Turističke zajednice, najzastupljeniji su turisti iz Njemačke (12.3 %), Velike Britanije (10.3 %), Norveške (8.91 %), a zatim iz slijede gosti iz Hrvatske sa 8.20 %. Iz TZ Milna napominju da u statistiku nisu uključena noćenja u nautičkom turizmu niti nekomercijalna noćenja vikendaša.

Vikendaši su prosječno boravili u Milni 22 dana
— Vikendaši su u srpnju ostvarili 367 dolazaka i 8.102 noćenja, što znači da su u prosjeku u općini Milna boravili po 22 dana; 66.14 % ostvarenih noćenja vikendaša čine stranci, dok je 33.86 % udio nekomercijalnih noćenja koje su ostvarili državljani Republike Hrvatske, izvijestili su nas iz Turističke zajednice u Milni.
Ni lipanj nije bio loš u Milni; dapače, bilježio je pozitivne rezultate u dolascima i noćenjima gostiju. Valja podsjetiti da je tada evidentiran porast u dolascima gostiju od 7.02 % i u noćenjima od 11.7 %, a što ukazuje na značajno bolje turističke rezultate. Što se tiče strukture turista, u tom su razdoblju prema broju dolazaka prednjačili gosti iz Velike Britanije, a zatim njemački i švedski turisti.

Prema podacima Turističke zajednice, Milna je u ovogodišnjem srpnju zabilježila porast u broju dolazaka gostiju od 6.36 % i noćenja od 9.35 % (foto: J: Bašić)

Prema podacima Turističke zajednice, Milna je u ovogodišnjem srpnju zabilježila porast u broju dolazaka gostiju od 6.36 % i noćenja od 9.35 % (foto: J: Bašić)

Podjelite:

You may also like...