PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

MILNA U TURISTIČKOM UZLETU Rujan bilježi povećanje dolazaka gostiju od 4,9 % i noćenja za 13,1 %; najavljeno Timsko jedrenje pruža nadu i u dobar turistički listopad

Turistička zajednica općine Milna s ponosom može istaknuti turističke rezultate i za rujan. Prema izvještaju tamošnje Turističke zajednice, na području općine Milna u rujnu je ostvareno 2.654 dolaska i 19.802 noćenja. Što se tiče dolazaka, povećanje je to od 4,9 %, a u noćenjima 13,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Nastavak trenda dobrih turističkih rezultata
Izvrsni su to rezultati u toj bračkoj općini, bolje reći nastavak trenda dobrih turističkih rezultata, s obzirom na prethodno razdoblje. Turistička zajednica općine Milna izvijestila je da su u rujnu najzastupljeniji bili turisti iz Velike Britanije, zatim Njemačke, Švedske te Francuske i Norveške. Prema dostupnim podacima, prosječan boravak pojedinoga turista trajao je 7,46 dana. Iz TZ Milna napomenuli su kako u navedenu statistiku nisu uključena noćenja vikendaša ni turista u nautičkom turizmu.

U srpnju i kolovozu u Milni povećanje od 12,44 % u dolascima i 9,01 % u noćenjima
I u kolovozu prosječan broj noćenja po turistu iznosio je otprilike isto kao i u rujnu. Prema tada objavljenim rezultatima, u kolovozu su najzastupljeniji bili turisti iz Velike Britanije, njih 16,37 %, zatim oni iz Njemačke kojih je bilo 13 %, dok je francuskih gostiju bilo gotovo 10 %. Rezultatima ovogodišnjega rujna treba pridodati značajne rezultate u turističkom srpnju i kolovozu, koji ukazuju na povećanje od 12,44 % u dolascima gostiju i 9,01 % u njihovim noćenjima.

Već je lipanj nagovijestio dobru turističku sezonu
Zanimljiv je i podatak prema kojemu je od 1. siječnja do 31. svibnja u Milni zabilježeno povećanje dolaska gostiju od 7,51 % u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Već je ovogodišnji lipanj bio nagovijestio dobru turističku sezonu na području općine Milna, kada je evidentiran rast u dolascima gostiju od 7,02 % i u noćenjima od 11,7 % u odnosu na lipanj prošle godine.

Najavljeno Timsko jedrenje pruža nadu i u dobar turistički listopad u Milni
I u listopadu u toj se bračkoj općini s pravom mogu očekivati dobri turistički rezultati. Najavljeno timsko jedrenje koje organizira Green Sail, udruga koja svojim djelovanjem potiče razvoj održivog nautičkog turizma, pruža nadu da će i listopad u Milni što se tiče turizma ostati zapamćen. To će se jedrenje održati u ponedjeljak, 14. listopada; započet će u ACI Marini Split, a završiti gdje drugdje nego u Milni. U sklopu toga timskoga događaja, odmah nakon jedrenja, organizirat će se i čišćenje podmorja, plaža i uvala u okolici Milne, u suradnji s ronilačkim centrom Draulik Milna, ronilačkim klubom Caypso iz Omiša te volonterima organizacije.

Prema izvještaju tamošnje Turističke zajednice, na području općine Milna u kolovozu je ostvareno 6.467 dolazaka i 49.021 noćenja, a što je povećanje od 18,44 % u dolascima i 8,48 % u noćenjima u odnosu na mjesec kolovoz prošle godine (foto: J. Bašić)

prema izvještaju Turističke zajednice u Milni, na području te bračke općine u rujnu je ostvareno 2.654 dolaska i 19.802 noćenja. Što se tiče dolazaka, povećanje je to od 4,9 %, a u noćenjima 13,1 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine (foto: iz arhive)

Podjelite:

You may also like...