Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Ministar financija Zdravko Marić: “Turistička sezona neće biti ni blizu kao što je bila prošla”

Ministar financija Zdravko Marić, gostujući jučer u središnjem Dnevniku Nove TV, osvrnuo se na turističku sezonu i projekciju bruto domaćega proizvoda s obzirom na turizam.

U projekciji pad turizma od čak 70 posto
— Turistička sezona ove godine sigurno neće biti ni blizu kao što je bila prošla. Mi smo kao pretpostavku u našu projekciju BDP-a uzeli pad turizma od čak 70 posto. Mislim da to samo po sebi ima velike reperkusije i na individualne budžete i obveze pojedinih građana i privatnih iznajmljivača, istaknuo je ministar Marić.

Banke se moraju “više otvoriti”
Osvrnuo se i na pitanje moratorija te poručio kako banke “moraju pokazati još malo više otvorenosti”. — Sve što je u okviru naših mogućnosti i u okviru naših zakonom predviđenih aktivnosti mi ćemo učiniti, a ja se nadam da će banke konačno otkočiti tu kočnicu, istaknuo je ministar financija. Najavio je da će se s povratom poreza krenuti 12. lipnja.

— Turistička sezona ove godine sigurno neće biti ni blizu kao što je bila prošla. Mi smo kao pretpostavku u našu projekciju BDP-a uzeli pad turizma od čak 70 posto. Mislim da to samo po sebi ima velike reperkusije i na individualne budžete i obveze pojedinih građana i privatnih iznajmljivača, istaknuo je ministar financija Zdravko Marić (izvor: Ministarstvo financija)

Podjelite:

You may also like...