PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Mjesni odbor Mirca i TZ grada Supetra zaključili: Vrijeme je da se više učini za turistički razvoj naselja

Mjesni odbor Mirca inicirao je proteklih dana neformalni radni sastanak s Turističkom zajednicom grada Supetra. Takav sastanak hvalevrijedan je početak nove suradnje, nastojanja i pogleda s ciljem turističkoga razvoja naselja koje administrativno pripada upravo Gradu Supetru.

Edita Šore, predsjednica vijeća Mjesnoga odbora, i Ivan Cvitanić, direktor TZ grada Supetra, zajedno s ostalim članovima Mjesnoga odbora razmatrali su zajednički o mogućnostima razvoja turizma na području toga naselja.

Šore: Većina prihoda dolazi nam upravo iz turizma
— Pvi put se sastao mjesni odbor Miraca s direktorom TZ Supetar za Ivinih mandata, a to je nešto što se trebalo i moralo njegovati. Većina prihoda dolazi nam upravo iz turizma, pojasnila je za BRAČ danas Šore, izrazivši nadu kako će se i po tomu pitanju u Mircima krenuti naprijed, i to s puno entuzijazma.

Planirana akcija čišćenja obale, okoliša i podmorja
Predsjednica Vijeća istaknula je da kako je dogovoreno da se obnove napisi i oznake za Maslinove pute te se nadodaju još dvije ploče s mapama Maslinovi puti. — Jednu bismo postavili na samomu raskrižju na ulazu u Mirca, a drugu u parkiću ispred crkve gdje je i bila. Osim toga, u suradnji s Crvenim križem odradili bismo akciju čišćenja obale, okoliša i podmorja Miraca. Usuglasili smo se da bi to moglo biti u drugoj polovici travnja sljedeće godine, ali o točnomu datumu i potrebama bit će još riječi, referirala nam je Šore.

Očekujemo bolje turističke rezultate
Naglasila je i kako je pokrenut projekt “Prvenstvo otoka Brača u balotama” koji bi se prema najavama trebao održati u postsezoni i počeo bi u Mircima. Bilo je riječi i o uređenju pješačke staze “Maslinovi puti”, duge oko 6 kilometara, koju bi trebalo osmisliti te, kako nam je istaknula Šore, upotpuniti kulturnim i povijesnim vrijednostima. — Krenuli smo na vrijeme s planiranjem i razvitkom te uz pomoć Turističke zajednice grada Supetra turistički rezultati i interesi za naše malo mjesto trebali bi biti još bolji. Gospodarstveno napredovanje neminovno je, a to nam je svima cilj, poručila je Šore.

— Pvi put se sastao mjesni odbor Miraca s direktorom TZ Supetar za Ivinih mandata, a to je nešto što se trebalo i moralo njegovati. Većina prihoda dolazi nam upravo iz turizma, pojasnila je za BRAČ danas Edita Šore, predsjednica Mjesnoga odbora, izrazivši nadu kako će se i po tomu pitanju u Mircima krenuti naprijed, i to s puno entuzijazma (izvor: Mjesni odbor Mirca)

Podjelite:

You may also like...