Na natječaj za direktora TZ Bol stigle tri prijave. Ponovno se uredništvu portala javio “zabrinuti mještanin” koji traži od Ministarstva turizma poništenje natječaja: “Natječaj ovaj put ima još veće propuste i nezakonitosti”. Tražili smo očitovanje Ministarstva

Zatvoren je natječaj za direktora Turističke zajednice Općine Bol koji je bio raspisan 23. svibnja odlukom Turističkoga vijeća koje se sastalo 5. svibnja. U natječajnom roku koji je ovaj put bio osam dana, kako saznaje BRAČ danas, prispjele su tri prijave.

Turističko vijeće u petak će razgovarati s kandidatima
Prema našem izvoru, istina neslužbenom, na natječaj su se kao i u prvom slučaju, kada je natječaj bio poništen odlukom Turističkoga vijeća, javili Ivana Okmažić i Ante Trutanić, dok je prijavu na natječaj za direktora bolskoga TZ-a ovaj put poslao i Roni Marinković. Naš izvor tvrdi da će Turističko vijeće u petak, 10. lipnja, u Domu kulture obaviti razgovor s kandidatima za direktora Turističke zajednice u Bolu, a kandidati imaju obvezu pred vijećem predstaviti i program za četverogodišnje mandatno razdoblje koji su uz ostalu traženu dokumentaciju trebali priložiti prijavi.

Na natječaj se nije javio sadašnji direktor
Na natječaj se, kako saznajemo, nije javio aktualni direktor TZ Bol Markito Marinković, prvi čovjek bolskoga TZ-a već 27 godina, jer, kako nam je još prije potvrdio, smatra da bi prijavom na natječaj njegova prava iz radnoga odnosa bila stavljena u nepovoljan položaj. Direktor Marinković s Turističkom zajednicom Općine Bol ima sklopljen ugovor o radu na neodređeno radno vrijeme, a radni ugovor potpisao je još 15. prosinca 2009. godine. U slučaju da se Marinković javio na natječaj i bio izabran za direktora TZ Bol, Turističko vijeće trebalo bi raskinuti njegov postojeći ugovor te mu ponuditi ugovor o radu na određeno, što je za sadašnjega direktora neprihvatljivo.

Zabrinuti mještanin traži da Ministarstvo turizma i sporta poništi natječaj
Prvi natječaj za direktora TZ Bol Turističko vijeće objavilo je 1. travnja, ali tada je rok za prijavu kandidata bio 15 dana. Natječaj je, prema pojašnjenju koje je tada objavila Katarina Marčić, predsjednica Turističkoga vijeća, poništen kako bi se otklonile i najmanje sumnje u zakonitost samoga postupka. No, kao i kod objavljivanja prvoga natječaja, i kod ponovljenoga portal BRAČ danas primio je na redakcijski e-mail obavijest “zabrinutoga mještanina” koji ističe da natječaj “ovaj put ima još veće propuste i nezakonitost”, a za sve se obratio pisanim putem Ministarstvu turizma i sporta, traživši da poništi natječaj za direktora TZ Bol. “Zabrinuti mještanin” priložio nam je potvrdu da je zahtjev za poništenjem natječaja Ministarstvu poslao 27. svibnja, a pošiljka je izgleda uručena primatelju 31. svibnja.

Čekamo očitovanje Ministarstva turizma i sporta
Kako bismo provjerili je li Ministarstvo turizma i sporta primilo zahtjev kojim se traži poništenje natječaja, što je sadržaj zahtjeva te što planira poduzeti kao krovna ustanova sa sjedištem na Prisavlju, danas, 7. lipnja, Ministarstvu smo poslali nekoliko novinarskih pitanja i zatražili njihovo očitovanje. Do zaključenja ovoga članka nismo primili odgovor. Ukoliko se iz Ministarstva udostoje odgovoriti na novinarska pitanja, izvijestit ćemo vas u što kraćemu vremenu. Podsjećamo kako iz Ministarstva turizma i sporta na novinarska pitanja portala BRAČ danas nisu odgovorili ni kada smo im se obratili prvi put, tražeći da nam pojasne o čemu se radi i što će poduzeti zbog zahtjeva kojim je zatraženo poništenje prvoga natječaja.

foto: BRAČ danas (iz arhive)

Podjelite:

You may also like...