Na području Supetru prošloga vikenda turistički kapaciteti bili su popunjeni 65,66 posto

Prema podacima eVisitora, koje nam je početkom tjedna poslala Turistička zajednica grada Supetra, u nedjelju, 24. srpnja, na području Supetra noćilo je 5.042 turista, dok je 2021. godine na isti dan na području Supetra noćilo 5.483 gostiju.

Na dan 24. srpnja u Supetru 8 posto manje gostiju
Podatke o turističkome prometu za BRAČ danas komentirala je novoizabrana direktorica gradskoga ureda TZ-a Martina Rendić: — To znači da smo ove godine na dan 24. srpnja – 8,04 posto u odnosu na 2021. godinu. Rendić je pojasnila kako ne može tvrditi da su podaci eVisitora točni u potpunosti s obzirom da, kako je navela, “problem s eVisitorom traje cijeli vikend”. Dodala je i kako obveznici prijavljivanja gostiju u eVisitor imaju problem oko ulaska u sam sustav, te time i problem s prijavom turista.

U ovom trenutku gosti iz Njemačke su najbrojniji
Direktorica TZ-a Supetar za naš portal izvijestila je i o strukturi gostiju koji se odmaraju na području Supetra. Prema njezinim riječima, najviše gostiju je iz Njemačke, zatim iz Slovenije, dok su na trećemu mjestu gosti iz Hrvatske. Četvrto mjesto pripada Mađarima, a peto gostima iz Poljske. Rendić je strukturu gostiju ove godine povezala sa strukturom gostiju iz 2021. godine, prema kojoj su Hrvati u ovome razdoblju turističke sezone bili najbrojniji gosti, zatim Slovenci, a tek na trećemu mjestu gosti iz Njemačke.

Turistički kapaciteti popunjeni 65,66 posto
Kako bismo aktualne turističke pokazatelje usporedili s onima iz predpandemijske “zlatne” 2019. godine, od TZ grada Supetra zatražili podatke na isti dan. — Na području Grada Supetra 24. srpnja 2019. godine noćilo je 6.319 gostiju, referirala je Rendić. Prema smještajnim objektima, najveći udio gostiju smješten je u domaćinstvu, njih 42,15 posto, zatim 27,39 posto u hotelima, 17,39 posto u ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj, 6,56 posto u kampovima, 5,61 posto u nekomercijalnome smještaju, dok je 0,30 posto gostiju smješteno u objektima na OPG-ovima. Treba dodati kako su na području Supetra 24. srpnja ove godine turistički kapaciteti bili popunjeni 65,66 posto.

foto: Jadran Bašić (BRAČ danas)

Podjelite:

You may also like...