Načelnik Bola Marinković nada se da sezona nije izgubljena; istaknuo važnost dobre propagande

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) nada se da turistička sezona ipak nije izgubljena. Unatoč rezultatima koji i nisu ohrabrujući, u Bolu vjeruju da će se uspjeti ostvariti kakva-takva sezona. Podaci govore o brojkama koje su daleko od onih na koje su Boljani navikli.

Na gradilištu intervenirala policija
Načelnik Marinković na proteklom Općinskom vijeću u Bolu istaknuo je da je Općina učinila sve kako bi se normalno ušlo u turističku sezonu. Obustavljena je gradnja u mjestu, a jedino u naselju Blato Ratac bilo je problema na jednom gradilištu, gdje su se ignorirale odluke i upozorenja iz Općine. — Na tom gradilištu intervenirala je policija, a naš komunalni redar poslao je novčane kazne, istaknuo je bolski načelnik koji smatra da će i to gradilište biti stavljeno pod nadzor.

U Murvici nastavljeni radovi
Bolski načelnik rekao je i kako su radovi na gradnji mehaničko-biološkoga pročistača u Murvici nastavljeni, jer, kako je obrazložio, “ranije osigurana sredstava za tu namjenu treba potrošiti u 2020. godini”. Osim toga, upoznao je vijećnike i s novom regulacijom prometa te sustavom naplate parkinga.

Započeo sustav prikupljanja i odvoza otpada
Od 1. srpnja, kako je Marinković izvijestio predstavničko tijelo u Bolu, započeo je i novi sustav prikupljanja i odvoza komunalnoga otpada, a u tijeku je podjela čipiranih kanti ili kartica za korištenje kontejnera. Jedino je ostao neriješen način naplate odvoza otpada turističkim brodovima koji na dnevnoj bazi dovoze veći broj putnika sa Hvara i iz Makarskoga primorja.

Kite surfing doveo u Bol veći broj gostiju
Osvrnuvši se na aktivnosti vezane uz turizam, načelnik Marinković naglasio je aktivnost kite surfinga na Zlatnom ratu koji je, ustvrdio je, ove godine doveo veći broj gostiju u Bol. Smatra da je u ovim teškim vremenima ta aktivnost dobra propaganda za bolski turizam. Načelnik Bola proteklih dana susreo se i s hrvatskim konzulom u Švicarskoj i skupinom poslovnih ljudi iz te države koji su zainteresirani za gradnju žičare od Bola do Vidove gore. Razmijenjene su tek osnovne informacije, dok su ozbiljniji razgovori planirani za jesen.

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) izrazio na nedavnom Općinskom vijeću u Bolu nadu da turistička sezona u Bolu ipak neće biti izgubljena. Naglasio je da je Općina učinila sve kako bi se normalno ušlo u sezonu. U tom smislu pozdravio je aktivnost kite surfinga na Zlatnom ratu koji je, kako je rekao, ove godine doveo veći broj gostiju u Bol (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...