PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Načelnik Bola povukao prijedlog odluke o naknadama za korištenje komunalne infrastrukture. “Nije primjereno povećavati naknade u trenutku kada je neizvjesno kad će početi i kakva će biti turistička sezona”, poručio Tihomir Marinković

Načelnik Bola Tihomir Marinković (SDP) odustao je od prijedloga odluke o naknadama za korištenje komunalne infrastrukture na pomorskom dobru na području općine Bol. Predloženom odlukom uglavnom je bilo predviđeno povećanje naknada za korištenje komunalne infrastrukture od 10 do 20 posto.

Naknade za komunalnu infrastrukturu kao i lani
Na snazi tako ostaju naknade za komunalnu infrastrukturu koje su vrijedile za proteklu godinu. — Nije primjereno povećavati naknade za korištenje komunalne infrastrukture u trenutku kada je neizvjesno kada će otpočeti i kakva će biti predstojeća turistička sezona, poručio je načelnik Marinković.

Godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom
Nositelji koncesijskih odobrenja za djelatnosti na pomorskom dobru koja su navedena u Godišnjem planu upravljanja pomorskim dobrom na području te Općine, plaćaju naknadu prema Uredbi o postupku davanja koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru i naknadu za korištenje komunalne infrastrukture prema predloženoj odluci.

Naknada ne uključuje troškove električne energije i vode
Općini se naknada plaća za podmirenje troškova čišćenja plaže i odvoza smeća, podmirenje troškova spasilačke službe na moru, podmirenje troškova organiziranja regulacije prometa na području pomorskoga dobra, zatim za pokriće troškova redara i čuvara na pomorskom dobru. Osim toga, naknadom se, ističu iz Općine, podmiruju troškovi Bijele i Plave zastave, kao i troškovi ispitivanja kakvoće mora i korištenja općinske imovine. Treba dodati kako naknada za korištenje komunalne infrastrukture ne obuhvaća troškove električne energije i vode.

Produljen rok za plaćanje naknada
Bolski načelnik predložio je da se produlji rok za plaćanje naknade za korištenje komunalne infrastrukture, i to tako da se prva rata treba platiti do 1. lipnja, a druga do 1. kolovoza. Nameće se pitanje hoće li većina korisnika pomorskoga dobra zaraditi dovoljno sredstava za uplatu naknade, a s obzirom na upitnu turističku sezonu i njezino trajanje. — Poduzetnici moraju planirati troškove na godišnjoj razini te ostaviti dio sredstava za pravodobno plaćanje svojih obveza, poručio je Tihomir Marinković.

Načelnik u Bolu Tihomir Marinković (SDP) povukao je prijedlog odluke o naknadama za korištenje komunalne infrastrukture na pomorskom dobru na području Općine, tako da na snazi ostaju naknade za komunalnu infrastrukturu koje su vrijedile za proteklu godinu (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...