Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Nastavljena natjecanja na kulinarskoj manifestaciji Biser mora

Na 14. međunarodnomu kulinarskom festivalu “Biser mora”, drugoga dana te istaknute gastronomske manifestacije, u srijedu 10. travnja, nastavljena su natjecanja po kategorijama u restoranu “Adria”. U ovogodišnjoj smotri sudjeluje više od 200 kuhara iz zemlje i inozemstva, a ocjenjuje ih međunarodni stručni žiri. Posebnu pozornost privukao je pizza show u kojem su brojni natjecatelji pokazali svoja umijeća. Brončana medalja tako je pripala Mirku Vujeviću, srebrna Siniši Balaševiću, dok je zlatnom medaljom nagrađen Berardino Aversa.

Natjecanje u gastronomiji na manifestaciji Biser mora u Supetru

U pizza master classu pod nazivom “Dvoboj Zagore i mora” nastupili su Ivan Vanjak i Ratko Tomić–Raja. Prijepodnevni dio programa bio je rezerviran i za okrugli stol “Gastronomija kao inspiracija turističke geografije”. Svoje proizvode, prije svega suhomesnate, izložili su i Slavonci na posebnome štandu, a posjetitelji su mogli degustirati i vina vrhunske kakvoće iz Slavonije i Podunavlja. Svoje škanjate, slatki kruh s maslinovim uljem, njih tristotinjak, kuharima i gostima “Bisera mora” darovali su i mladi slastičari Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira. Proglašenje rezultata drugoga dana kulinarske smotre započinje u 19,30 sati, nakon čega će sudionici moći uživati u slavonskoj večeri.

“Biser mora” najpoznatiji je kulinarski festival u Hrvatskoj i šire u regiji. Organiziraju ga već redovito Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija. Smotru koji je pokrenuo splitski kuharski entuzijast Miro Bogdanović.

specijaliteti pripremljeni na gastronomskom natjecanju Biser moranagradeni sudionici pizza showaizloženi proizvodi na kulinarskoj smotri

Podjelite:

You may also like...