OVO SE NE PROPUŠTA Ana Rucner koncertom “Adio lito” na plaži Zlatni rat ispratit će posljednje ljetno sunce

Svima je već dobro poznat ranojutarnji koncert “Pozdrav ljetu”, kojim naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner, unatrag 11 godina pozdravlja dolazak ljeta s dubrovačkoga Srđa. Posebnost ovoga događaja, osim njegove lokacije, je i vrijeme održavanja. Naime, u isto vrijeme s prvim zrakama ranoga jutarnjega sunca, točno u 5 sati, začuju se nježne žice Rucnerina violončela, čime započinje jedinstven festival “Ana u Gradu”.

Anin projekt privlači sve više posjetitelja
Dubrovčani i njihovi gosti uvijek su iznova očarani Aninim projektom koji iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, pa tako i Srđ postaje premali za sve one kojima nije problem ustati i prije cika zore, jer znaju da uskoro slijedi nezaboravno glazbeno iskustvo koje će pamtiti za cijeli život, navodi se u najavi.

Rucner povezuje dvije poznate jadranske destinacije
Ove godine violončelistica Rucner odlučila je oprostiti se od ljeta na jednako originalan način – spektakularnim koncertom pod nazivom “Adio lito”, koji će se održati na prvi dan jeseni, 23. rujna, u zalazak sunca, na jednoj od najljepših plaža na svijetu te prepoznatljivomu simbolu Bola, otoka Brača i Hrvatske – na Zlatnomu ratu. Ana će ovim koncertom ispratiti posljednje ljetno sunce, baš kao što u Dubrovniku pozdravlja prvo ljetno sunce, želja joj je da postane tradicionalan, kao i onaj dubrovački. S ova dva koncerta, na prvi dan ljeta u izlazak sunca te prvi dan jeseni u zalazak sunca, Ana Rucner ujedno povezuje dvije poznate jadranske destinacije i dva simbola hrvatskoga turizma – Dubrovnik i Bol. Ovo je ujedno i prvi put ikada da će netko održati koncert na plaži Zlatni rat, čime “Adio lito” dobiva na još većoj važnosti.

Rucner: Za Bol me, ali i za čitav otok, vežu divne uspomene
— Zadovoljstvo mi je nastupiti u Bolu, prvenstveno jer ovdje dolazim od svoje 6. godine na ljetovanja. U Povljima, ne u Bolu, ali me za Bol, kao i za čitav otok vežu divne uspomene i svake godine dolazim na Brač. Na otoku sam počela nastupati još kao studentica, veoma davno, a potom često na raznovrsnim manifestacijama, u crkvama, na otvorenim pozornicama i uvijek mu se rado vraćam. Inače, ja sam i ambasadorica bračke zaklade Roberta Barille “Negdje između mora i zvijezda” koja djeluje u cilju očuvanja kulturne baštine otoka Brača, a protekle sam godine zakladi poklonila i jedno od svojih violončela u čast otoku Braču i radu zaklade. Iza mene su i brojne kampanje istraživanja i promoviranja ljepota i kulturne baštine otoka Brača koje sam sprovela u suradnji s fotografom Robertom Barillom, pojašnjava Rucner.

Ideja u suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol
— Ideja za predstojeći koncert rodila se posve spontano u suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol, iz ljubavi prema otoku Braču, te uz simbolični ispraćaj ljeta na jednoj od najljepših plaža na svijetu. S obzirom da nikada u povijesti nitko nije radio koncert na samomu Zlatnomu ratu, predstojeći koncert na koji ću zasvirati uz bubnjara Marka Duvnjaka bit će jedinstvena prilika da se takav jedan koncert dogodi baš prvi put. Ideja je da nakon ovogodišnjega premijernoga koncerta “Adio lito” svake godine ispraćamo ljeto na Zlatnomu ratu i da to izraste u jednu lijepu koncertnu tradiciju, rekla je Rucner.

Koncert će početi u 18.30 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Izvor: Licencirane fotografije – Autor: Robert Barilla

Podjelite:

You may also like...