PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

SKANDAL U TURIZMU: Vila koja ne postoji ipak postoji, ali ne na Hvaru nego u Splitskoj: prevarenim gostima iz Francuske vlasnici vile ponudit će besplatan vikend

Jeste li ikada pomislili da biste umjesto u vilu mogli doći u šikaru ili šljunak ili na prostor na kojem se nalazi gradilište? I to usred sezone. I to ako ste vilu pogledali još k tome rezervirali apartman preko agencije booking.com. Zvuči nemoguće. U krivu ste.

Vila Felipi na Hvaru na postoji
Upravo se to dogodilo francuskih gostima na susjednom otoku Hvaru gdje su za ljetovanje bili spremni izdvojiti značajna sredstva. Na najsunčanijem otoku bili su zaprepašteni viđenim, kad tamo ni apartmana ni ljetovanja, nego pravac Split u potragu za novim smještajem. A tražili su Vilu Felipi koja se reklamirala na stranicama Bookinga.
Prema riječima gostiju iz Francuske, njih desetero, a kako prenose mediji, Francuzi su kontaktirali službu za korisnike agencije booking.com koja im je ponudila opciju povrata novca u roku od 10 dana ili rezervaciju drugoga smještaja o njihovu trošku.

Fotografije ville Marteline u Splitskoj neovlašteno korištene
No, ono zbog čega smo se odlučili objaviti ovaj događaj je činjenica da vila koja ne postoji, odnosno ona koja je na prevaru objavljena na agenciji Booking.com ipak postoji, ali na našem otoku, i to u Splitskoj čiji su vlasnici upleteni u ovaj skandal ni krivi ni dužni. Štoviše, doznali su da se fotografije njihove Ville Marteline zloupotrijebljene i objavljene uz oglas druge vile, i to nepostojeće.

Još ne znamo konkretne razmjere štete
— Za nezakonito korištenje fotografija saznali smo putem društvenih mreža. Nažalost, još uvijek ne možemo znati u kolikoj mjeri će ova situacija našteti našem ugledu i poslovanju. Bilo bi neprofesionalno govoriti o konkretnim razmjerima štete prije razrješenja situacije, poručila je za naš portal “Brač danas” menadžerica te bračke vile (podaci poznati uredništvu).

Podnesena prijava i policiji protiv nepoznate osobe
Neslužbeno smo uspijeli doznati da su vlasnici vile u Splitskoj kontaktirali i odvjetnika te će vidjeti što će poduzeti s obzirom da se evidentno radi o neovlaštenom preuzimanju i korištenju fotografija njihove vile. Menadžerica koja je htjela ostati anonimna potvrdila je našem portalu da su podnijeli i službenu prijavu policiji protiv nepoznate osobe. — Policija je zaprimila prijavu i napravljen je zapisnik, poručila je menadžerica. Iz policije na upit o tome što su poduzeli još uvijek nismo dobili odgovor.

Suosjećamo s francuskim gostima
Kako se radi o prevari koja će sigurno imati i određene štete u poslovanju bračke postojeće vile, vlasnici Ville Marteline s pet zvjezdica odlučili su se na zanimljiv poslovni i turistički potez: — Ponudili smo gostima besplatan vikend u našem objektu jer suosjećamo s francuskim gostima, potvrdila nam je menadžerica.

Pitanja proslijeđena globalnom uredu
O ovom turističkom skandalu pojašnjenje smo zatražili i u agenciji Booking.com s pitanjem kako je moguće da se na njihovim stranicama oglašava nepostojeća vila na otoku bez prethodne provjere te hoće li Booking poduzeti kakve pravne radnje protiv nepoznate osobe koja je na prevaru oglašavala na Bookingu nepostojeću vilu. Do zaključenja ovoga teksta iz Bookinga nismo dobili odgovor, nego tek potvrdu da je upit zaprimljem te da će pitanja biti proslijeđena globalnom uredu. Čim dobijemo odgovor objavit ćemo ga.

vlasnici vile u Splitskoj francuskim su gostima ponudili bespatan vikend kad im se oslobode kapaciteti u zamjenu za prevaru na Hvaru gdje su se neovlašteno našle fotografije njihove vile uz vilu koja i ne postoji (izvor: luxurycroatianvillas.com)

vlasnici vile u Splitskoj, čije su se fotografije našle uz nepostojeću vilu na otoku Hvaru, francuskim su gostima ponudili besplatan vikend kad im se oslobode kapaciteti i tako pokazali da suosjećaju s gostima koji su prevareni (izvor: luxurycroatianvillas.com)

Podjelite:

You may also like...