Sritna dica - Sritan grad
#OstanimoOdgovorni

Start se planira na Bačvicama, a završetak u Supetru. Pred sudionicima bit će 125 kilometara duga utrka u trajanju od pet dana. Organizator Toni Bulić: “Utrka je više edukativna i reklamna”

Tvrtka Zoo Station iz Bola već se naveliko priprema za sljedeću turističku sezonu. U pripremi su dva sportska događaja kojima se želi obogatiti turistička ponuda.

Prvi događaj zove se “Sup11 x Brac Stones”, a riječ je utrci na daskama za veslanje u trajanju od pet dana te će se, prema najavi organizatora, održati od 25. do 30. svibnja.

Utrka starta na Bačvicama, a završava u Supetru
Kako nam je javio Toni Bulić, vlasnik centra za jedrenje na dasci, u toj tvrtci, dužina utrke je oko 125 kilometara. — Start je u Splitu na plaži Bačvice i prvi dan se vozi do Podstrane, a onda preko kanala do Supetra. Drugoga dana je utrka na daskama od Supetra do Povlja, treći dan od Povlja do Bola, četvrti od Bola do Milna, a peti dan na rasporedu je utrka od Milne do Supetra, referirao je Bulić, istaknuvši kako je utrka “adventure race” te je više edukativna i organizira se s ciljem upoznavanja otoka. — Utrka je više reklamna, a manje klasični race, pojasnio je vlasnik centra za jedrenje na dasci.

Stigla potpora od TZ Supetra i TZ Milne
Naglasio je da se utrka organizira u kooperaciji s nizozemskom udrugom “Sup11x” i splitskom turističkom agencijom “Meridein Ten”. Kao podrška u projekt su se, dodao je Bulić, uključile Turistička zajednica grada Supetra i Turistička zajednica općine Milna. — Očekujemo da se uključe i ostale turističke zajednice na otoku u kojima će se odvijati utrka, kao i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, poručio je Bulić. Prema njegovim riječima, prijave su krenule 5. prosinca, a za prvu sezonu utrke planira se do 30 sudionika.

Svjetski kup u jedrenju na dasci početkom srpnja
Drugo natjecanje bit će Svjetski kup u jedrenju na dasci koji se već više godina održava u Bolu u organizaciji Zoo Station Bol. U 2021. godini taj će se kup održati u terminu od 2. do 7. srpnja.

Tvrtka Zoo Station Bol organizira sljedeće sezone dva sportska događaja; utrku na daskama za veslanje u trajanju od pet dana, i to krajem svibnja, a početkom srpnja održat će se Svjetski kup u jedrenju na dasci

Podjelite:

You may also like...