Bluesun Hotels Resorts
PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

STIGLI REZULTATI Na Braču u veljači manji broj dolazaka i noćenja gostiju; i dok je pad dolazaka i noćenja zabilježen u Supetru i Milni, u Postirima, Sutivanu i Bolu ostvareno je više dolazaka i noćenja u odnosu na prošlogodišnju veljaču

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije objavila je turističke rezultate za veljaču. Treba istaknuti da je u odnosu na veljaču protekle godine, ovogodišnja ostvarila ukupno manji broj dolazaka i noćenja gostiju.

U veljači 9 posto manje dolazaka gostiju u odnosu na veljaču 2019. godine
U veljači na Braču je zabilježeno ukupno 410 gostiju i 2.066 dolazaka. Brojke govore da je protekloga mjeseca na Braču bilo 9 posto manje gostiju u odnosu na veljaču 2019. godine. I broj noćenja bio je manji u odnosu na veljaču 2019. godine. Najveći broj dolazaka ostvaren je u gradu Supetru, i to ukupno 271, od čega 172 domaća gosta, 99 strana. Usporedbe radi, u veljači prošle godine, u Supetru je evidentirano 335 dolazaka. Poslije Supetra, prema broju dolazaka nalaze se Postira, zatim Bol i Sutivan.

Pad dolazaka bilježi Supetar i Milna
Pad broja dolazaka u ovogodišnjoj veljači bilježe grad Supetar i općina Milna. Prema podacima TZ Splitsko-dalmatinske, u Milni je u veljači zabilježeno ukupno 12 dolazaka, za razliku od prošlogodišnje veljače kada je ostvaren 21 dolazak. Povećanje broja dolazaka i noćenja bilježi zato općina Postira koja je ostvarila 47 dolazaka i 338 noćenja, a u veljači 2019. godine na području općine Postira zabilježeno je 19 dolazaka i 91 noćenje. Općina Sutivan također bilježi blagi porast dolaska gostiju i značajno povećanje broja noćenja. I dok je prošle godine u veljači u toj bračkoj općini zabilježeno 19 dolazaka i 151 noćenje, ovogodišnja veljača bilježi 25 dolazaka i 267 noćenja.

U Bol značajno više noćenja u odnosu na prošlogodišnju veljaču
Općina Bol otprilike drži prošlogodišnje rezultate, s 46 dolazaka prošloga mjeseca osvareno je 4 dolazaka više u odnosu na veljaču 2019. godine. U toj je Općini protekloga mjeseca zabilježeno 13 stranih i 33 domaćih gostiju, a ostvareno je ukupno 325 noćenja, što je za 103 noćenja više u odnosu na veljaču 2019. godine. U Selcima u veljači je evidentirano 9 dolazaka, odnosno 3 dolazaka više u odnosu na prošlogodišnju veljaču. Zanimljiv je i podatak da na području općine Pučišća u veljači nije bilo dolazaka i noćenja gostiju.

Prema podacima Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, u veljači je najveći broj gostiju zabilježen u gradu Supetru, i to ukupno 271 i 892 noćenja. Usporedbe radi, u veljači prošle godine, na području grada Supetru evidentirano je 335 dolazaka i 1.210 noćenja, a što znači da je ovogodišnja veljača u gradu Supetru zabilježila pad broja dolazaka i noćenja gostiju (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...