PROJEKT IZGRADNJE ZGRADE ZAJEDNIČKOG VATROGASNOG DOMA
#OstanimoOdgovorni

Što se to događa s kamp odmorištem Zlatni rat? Radi li se o nezakonitoj prenamjeni kamp odmorišta u glamping? Katarina Marčić: Što je poduzela Općina Bol oko nezakonitih radnji? Marinković: To ću prepustiti institucijama na provjeru

Što se to događa s kamp odmorištem Zlatni rat koje se pretvara u glamping, jedno je od pitanja koje visi nad Općinom Bol. Radi li se o zakonitim radnjama te što je Općina Bol poduzela po tom pitanju zanimalo je i vijećnike Općinskoga vijeća u Bolu koji su zatražili jasno očitovanje načelnika Tihomira Marinkovića (SDP).

Da se radi o najmanje sumnjivim radnjama oko prenamjene kampa potvrđuju i dopisi koje je Općina Bol slala na nekoliko adresa kako bi se utvrdilo radi li se doista o zakonitoj prenamjeni toga kamp odmorišta. Teren je obišao i komunalni redar, fotografirao, sve uredno zapisao, ali pitanje još uvijek nije riješeno.

Marčić: Jeste li načelniče bili na tom mjestu?
Nezavisna vijećnica Katarina Marčić otvoreno je prozvala načelnika Bola Marinkovića, optuživši ga da očito podržava radove u sportsko-rekreativnoj zoni. — Načelniče, zanima me što je Općina poduzela po tom pitanju u posljednjih mjesec i po dana? Je li se Općina Bol obratila Supetru, županiji, vezano uz to nelegalno zbivanje? Jeste li načelniče bili na tomu mjestu?, pitala je Marčić. — Nisam bio, odgovorio je načelnik.

Karmelić: Dopis pripremljen, ali još nije potpisan
Pročelnik Stipe Karmelić pojasnio je kako je pripremljen dopis, ali on, rekao je, “još nije otišao iz Općine”. A iz Općine nije otišao zato što ga načelnik Bola nije potpisao. — Dopis nije potpisan? Što čekate načelniče? Da prođe nekoliko sezona pa da onda reagirate?, zapitala je Marčić. Načelnik Marinković napomenuo je da vlasnici terena imaju rješenje za kamp Zlatni rat te da je taj kamp aktivan već petnaestak godina. Novi zakupac želi ustvari povećati kapacitete na tom području.

Marinković: Nisam bio na večeri, nego na ručku
Marčić je inzistirala da Marinković odgovori gdje je bio na večeri s investitorima. — Nisam bio na večeri, nego sam pozvan na ručak. Kao što sam uostalom bio sa stotinama drugih investitora, odgovorio je Marinković. — Ali to trebaju biti legalni investitori, uključio se vijećnik Mate Petrić (SDP). — Ja ne sporim investitore, svi su dobrodošli, ali ne u šumici u sportsko-rekreativnoj zoni, odgovorila je Marčić načelniku. Marinković je pojasnio da se djelatnost kampa tamo odvija već godinama te su na dijelu onoga što su legalizirali zamjenili određenu djelatnost.

Marinković: Vi me provocirate previše. To je neprimjereno
— Je li to nelegalni kamp?, pitala je Marčić. — Mi smo napisali više dopisa prema državnim institucijama, odgovorio je Marinković. — Kad ste zadnji put pisali dopis?, nastavila je Marčić, ustrajući da bolski načelnik odgovori u kakvom je odnosu s investitorima. Marinković je istaknuo kako je Općina Bol u više navrata upozoravala na djelatnost na tomu području, dodavši kako se o radi o njegovim znancima te da je iz poslovnih razloga htio upoznati ljude koji tamo dolaze. — Iz vlastitih poslovnih razloga ili općinskih interesa?, nastavila je Marčić. — Vi me provocirate previše. To je neprimjereno. Ne možete mi postavljati takva pitanja. Ja nemam tamo vlastitih interesa, odgovorio je vijećnici Marinković, obrativši se predsjedniku Općinskoga vijeća Matku Bakoviću s tvrdnjom “ovo prelazi granice”. Baković je osporio vijećnici da ne dozvoljava načelniku da odgovori na postavljena pitanja.

Načelnik će to pitanje prepustiti provjeri nadležnih institucija
Vijećnik Tonči Kukoč postavio je načelniku pitanje: — Imaju li tamo dozvolu ili se tamo radi nezakonito? Zadnji put ste načelniče rekli da je tamo učinjen zapisnik. Marinković je pojasnio da je na tom području svojevremeno obavljena gradnja koja je, kako je rekao, u vremenu legalizirana. — Na bazi legaliziranih prostora odvija se djelatnost koja se odvija. U međuvremenu se određeni prostor dao nekome na korištenje s ciljem zamjene objekata. Došlo je do ugovaranja između dva nova subjekta, rekao je bolski načelnik. — Vi kao načelnik štitite općinske interese. Podržavate li to ili ćete nešto poduzeti?, ustrajala je vijećnica Marčić. — Uputit ćemo dopis prema institucijama da izvrše provjeru stanja. Tamo nisam bio kako sam već rekao te ću to prepustiti institucijama, zaključio je Marinković. Treba dodati kako je na terenu bio i komunalni redar koji je fotografirao izvođenje radova te će općina zatražiti mišljenje nadležnih institucija.

Što se to događa s kamp odmorištem Zlatni rat u Bolu koje se pretvara u glamping u sportsko-rekreativnoj zoni, jedno je od pitanja koje visi nad Općinom Bol. Radi li se o zakonitim radnjama te što je Općina Bol poduzela po tom pitanju zanimalo je i vijećnike Općinskoga vijeća u Bolu koji su zatražili jasno očitovanje načelnika Tihomira Marinkovića (SDP) (foto: J. Bašić)

Podjelite:

You may also like...